Vandaag stellen we David Voigt voor aan de volgers van Oranje Nassau. David is 21 jaar oud. Net als vele van zijn teamgenoten woont hij in Groningen

Door Siemon Aikema

David volgt op dit moment de opleiding Communicatie Multimedia Design (kortweg CMD) aan de Hanze. Hij zit in het 2e jaar Hiervoor heeft hij de MBO opleiding mediavormgeving afgerond in Leeuwarden.

Hoe ziet je voetballoopban er tot nu toe uit.?

Ik ben op mijn vijfde begonnen met voetballen bij SV Suawoude. Al snel werd ik gescout door SC Heerenveen. In de tijd dat ik de voetbalschool doorliep bij Heerenveen ben ik van Suawoude naar Bergum gegaan. Bij Heerenveen wilde ze niet meer verder met mij. In een van mijn eerste wedstrijd terug bij Bergum kreeg ik een telefoontje van Cambuur. Ik heb vijf jaar bij Cambuur gespeeld tot het moment dat er in de jeugd gefuseerd werd met FC Groningen. De jeugd in Leeuwarden viel weg en dus ben ik overgestapt naar Groningen. In Groningen heb ik nog 2 jaar gevoetbald maar was ik het plezier een beetje kwijt. Toen heb ik besloten om te stoppen bij Groningen en terug te gaan naar Bergum. Ik heb 6 jaar in het 1ste elftal van Bergum gezeten. Doordat ik ging studeren in Groningen wilde ik er ook graag voetballen.

Wat is tot nu toe je hoogtepunt in je voetballoopbaan?

Met Bergum streden we 4 jaar geleden om degradatie te ontlopen in de 1e klasse. De uitwedstrijd tegen GVAV Rapiditas was de doorslaggevende wedstrijd, we wonnen die wedstrijd met 1-2 en ik gaf beide assist bij de doelpunten, waaronder eentje in de allerlaatste minuut van de wedstrijd.

Waarom heb je voor Oranje Nassau gekozen?

Ik ben blij dat ik de kans krijg om bij ON te gaan voetballen, ik zie het als een stap hogerop. Na het zien van de selectie in de voorbereiding denk ik dat we mee kunnen doen om de bovenste plaatsen in de 1ste klasse.

Welke indruk heb je van de club?

Mijn eerste indruk van ON is erg goed, de mensen zijn erg aardig. Het team is ook erg gezellig, er zijn veel nieuwe jongens maar ik voel me zeker al thuis in de ploeg.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor