Na het voorstellen van de hoofdtrainer zijn nu de assistenten aan de beurt. We beginnen met de man, die al veel met de trainer heeft samenwerkt, Jan van der Zweep. Voor zover wij konden nagaan heeft Jan als keeper drie keer tegen zijn nieuwe club gespeeld.

Door Siemon Aikema

In de competitie speelde Jan met Holwierde in 2004/2005 twee keer tegen de Coendersborgbewoners: één keer werd er gewonnen de andere keer verloren. Toen hij voor Omlandia speelde werd op 25 augustus 2010 voor de beker verloren. Saillant detail: In die laatste wedstrijd kwam Erwin Heerlijn als invaller binnen de lijnen.

Nu verder met de kennismaking met deze assistent.

Jan woont in Groningen en werkt als Accountmanager Bier & Cider bij Heineken. Hij is net als Erwin Heerlijn opgegroeid in Delfzijl. Hij heeft samen met hem gespeeld en getraind bij verschillende clubs.

Jan kun je ons iets vertellen over je loopbaan als voetballer en trainer?

Als voetballer gespeeld heb ik gespeeld bij v.v. Neptunia (Nu NEC Delfzijl), v.v. Holwierde, B.V. Veendam en v.v. Omlandia.
Als assistent/keepertrainer ben ik begonnen bij GRC Groningen en daarna heb ik nog training gegeven bij NEC Delfzijl, dat was samen met Erwin.

Wat zie je als hoogtepunt in je carrière?

Als speler is het lastig kiezen maar ga dan voor mijn avontuur bij BV Veendam en het kampioenschap bij vv Omlandia. Als trainer absoluut het kampioenschap in ons debuutjaar bij NEC Delfzijl.

Welk diploma heb je als trainer?
Ik ben in het bezit van Keeperscoach II.

Wat zijn je verwachtingen voor het nieuwe seizoen?

Wij hebben denk ik een selectie met veel kwaliteit. Als we snel een team kunnen worden, verwacht ik mee te kunnen doen om de bovenste plaatsen. Daarbij hoop ik op een prijs.

Wat is je eerste indruk van Oranje Nassau als club?

Ik heb een hele goede indruk van de club. Een club met een roemruchtig verleden, gepassioneerde vrijwilligers en een mooie mix tussen de heren en damesteams. Hopelijk kunnen we dit seizoen eenheid gaan uitstralen op alle gebieden.

Wat is jouw eerste indruk van de selectie?
Zoals eerder genoemd een selectie die volgens mij veel kwaliteit herbergt. Een aantal sterkhouders is gebleven en er zijn een aantal jongens met veel kwaliteiten
bijgekomen. Daarnaast ben ik heel blij, als we kijken naar mijn vakgebied, dat we drie prima keepers hebben.

Waarom is Erwin Heerlijn een ideale trainer voor een assistent?
De band tussen mij en Erwin gaat natuurlijk al vele jaren terug. Wij kennen elkaar door en door en weten precies wat we aan elkaar hebben. Hierdoor denk ik dat we een sterk team zijn. Erwin is een hele sociale trainer en heeft oog voor detail. Wijkrijgen als staf veel vrijheid en onze stem wordt zeker gehoord. Erwin is een echte teamplayer.

Wat wil je nog meer kwijt?
Ik hoop op een prachtig seizoen waar we als club gezamenlijk gaan voor het maximaal haalbare. Ik zal hierin in ieder geval mijn steentje bijdragen.