Vanavond start Oranje Nassau met het tweede deel van de voorbereiding op een naar we hopen prachtig seizoen. In de tijd tot aan de eerste competitiewedstrijd op 22 september plaatsen we naast voorbeschouwingen ook regelmatig stukjes, waarin we de nieuwe spelers en staf voorstellen. Zodat de supporters al vast een beetje de nieuwe jongens leren kennen. We zetten er een foto bij, zodat je er ook direct een gezicht bij hebt.

Door Siemon Aikema

Vandaag starten we de serie met de nieuwe trainer Erwin Heerlijn.

Eerst even wat achtergrondinformatie:

Erwin is 33 jaar, woont in Groningen en geeft les aan kinderen in het voortgezet speciaal onderwijs. Hij is opgegroeid in Delfzijl waar hij tot zijn 21ste heel fijn en gelukkig bij zijn ouders heeft gewoond. Daarna is hij op kamers gegaan in de stad.

Kun je iets vertellen over je carrière als voetballer en trainer?

A
ls voetballer heb gespeeld ik bij: Neptunia en Omlandia. Door aanhoudende kraakbeen problemen aan mijn beide knieën ben ik al op 26-jarige leeftijd gestopt. Op 16-jarige leeftijd ben ik begonnen met training geven bij de jeugd van Neptunia. Ik was al vroeg geïnteresseerd in 'het vak'. Bij deze club heb ik vervolgens nagenoeg alle leeftijdscategorieën gehad en ben ik ook nog poosje coördinator van de gehele jeugdafdeling geweest.

Later heb ik een bijdrage mogen leveren aan de fusie van de jeugd in Delfzijl. Dit combineerde ik met het trainerschap van de 015. Ik was inmiddels al gestopt met zelf voetballen en toen de fusie van de jeugd was afgerond, heb ik ervoor gekozen om mijn trainerscarrière verder op te bouwen. Ik ben toen trainer geworden bij de jeugd van GRC.
Maar na een jaar kwam de kans voorbij om voor het eerst hoofdtrainer te worden. Bij de nieuwe club NEC Delfzijl. (Neptunia Eemsboys Combinatie) Dit heb ik drie seizoenen met veel plezier gedaan en dit combineerde ik met een rol als trainer in de opleiding van FC Groningen. Bij FC Groningen heb ik meerde rollen gehad in 4 seizoenen tijd.
In het afgelopen seizoen ben ik assistent-trainer geweest bij het eerste van Be Quick 1887.Dit was in het kader van de opleiding UEFA A (TC1).

Welke diploma’s heb je op gebied van trainen gehaald?

Ik ben in het bezit van JVT, TC3, TC2, TC1. Ik mag daardoor in het amateurvoetbal tot en met de tweede divisie trainer worden. Ook mag ik als assistent bij een betaald voetbalorganisatie werken.

Wat was je hoogtepunt als trainer?

Als geboren Delfzijlster kan ik hier maar één moment noemen; Dit is het behaalde kampioenschap in het eerste levensjaar van NEC Delfzijl. We zijn in dat seizoen helemaal vanaf 0 begonnen en waren absoluut niet de favoriet in een klasse met teams als VVG, Zuidhorn, Marum en Appingedam. Toch lukte het ons om op de laatste speeldag het kampioenschap binnen te halen. Een enorme kickstart voor de club en een prachtige waardering voor iedereen die dat jaar een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het team.

Wat zijn je verwachtingen voor het komende seizoen?

Ik verwacht veel van het komende seizoen! We hebben onlangs drie weken met elkaar kunnen trainen en ik merk aan de spelersgroep, stafleden, technische commissie en trouwe aanhangers dat men veel zin heeft in het nieuwe seizoen. We gaan met elkaar dus keihard werken om er een mooi seizoen van te maken. Een mooi seizoen betekent voor mij: aantrekkelijke wedstrijden spelen, zoveel mogelijk punten pakken en een heel mooie tijd met elkaar hebben.

Wat is je eerste indruk van Oranje Nassau?

Ik heb tot nu toe een prima indruk van de club gekregen. Ik word goed opgevangen en geholpen door de mensen binnen de club. Hierdoor heb ik me direct op mijn gemak gevoeld.
Ik kijk er naar uit om straks nog meer clubmensen te leren kennen en samen een mooie tijd tegemoet te gaan.

Hoe kijk je aan tegen de eerste selectie?

Mijn eerste indruk van de selectie en de spelers van het tweede die in het eerste blok hebben meegetraind is goed! We hebben veel (verschillende) goede voetballers rondlopen bij de club. We hebben een mooi begin kunnen maken en al de eerste stappen in de teamontwikkeling kunnen zetten. We hebben heerlijk kunnen trainen en nuttige oefenwedstrijden kunnen spelen. De jongens hebben met veel energie en enthousiasme getraind en ik kan dan ook niet wachten om straks weer aan de slag te gaan en de hele groep compleet te hebben.

Wij kunnen en willen hier alleen aan toevoegen dat we Erwin veel succes wensen in het komend seizoen. Wij hopen natuurlijk net als hij, op aantrekkelijk voetbal op Coendersborg en op de andere velden.