Vrijdag is de poule-indeling voor het bekervoetbal bekend gemaakt. Oranje Nassau speelt tegen 't Fean 58, Helpman en GRC. Vandaag is  ook het wedstrijdprogramma bekend geworden. Op 3 zaterdagen in september speelt de eerste selectie de wedstrijden allemaal in de stad Groningen.

 Door Siemon Aikema

Zaterdag 1 september speelt de formatie van Erwin Heerijn om 15.00 uur thuis op Coendersborg eerst tegen zaterdag-tweedeklasser 't Fean '58. Deze ploeg, waarin onder andere oud- keeper Jelmer van der Meer speelt, behaalde vorig seizoen de titel in de derde klasse B.

Op 8 september is om 17.00 uur zondag-tweedeklasser Helpman de tegenstander op De Esseberg. Pietje Precies zal zeggen, dat Oranje Nassau dan de stad wel uit moet, immers de Esserberg ligt eigenlijk in Haren. Toch beschouwen de meeste voetballiefhebbers Helpman als een stadse club. Overigens werd ook Helpman afgelopen seizoen kampioen, zij waren de beste van de zondag derdeklasse A. In de selectie van Oranje Nassau heeft Michel Koopman een verleden bij de Helpenaren. Hij speelde in het seizoen 2016/2017 in de eerste selectie die dat jaar uit de tweede klasse degradeerde.

Zaterdag 15 september wordt de voorronde van de districksbeker afgesloten met een wedstrijd tegen zondag-eersteklasser GRC. Deze wedstrijd begint ook om 17.00 uur en wordt gespeeld op Sportpark Corpus de Hoorn. Nieuwkomer Jason Spanninga speelde vanaf het seizen 14/15 tot het afgelopen seizoen voor GRC 1. 

Later volgt per wedstrijd een uitgebreide voorbeschouwing.