Dinsdagavond j.l. speelde ON haar laatste oefenwedstrijd voor het zomer reces thuis tegen stadsgenoot Be Quick. De nieuwbakken hoofdklasser bleek iets verder en beter te zijn dan de thuisclub. Er was behoorlijk wat publiek op deze wedstrijd afgekomen en ook werden er al weer spionnen uit de eerste klasse waargenomen.

 

Door Bert Postma

Na een leuke eerste helft waarin de Esserberg bewoners het betere van het spel lieten zien, was de stand 0 - 0 gebleven. Mede door goed keeperswerk aan beide kanten. In de 5e minuut b.v. was het Tyson dos Santos die de Be Quick doelman tot een knappe redding dwong na een vrije trap en Mitchell Schievels in de 10 minuut bijna succes had bij een harde schuiver in de verre hoek. Ook hier was de keeper de winnaar. 10 minuten later deed Be Qiuck iets terug, maar het schot belande boven Erwin Heidekamp op de lat. Nadat in de 40e minuut Martijn Lindemulder als een echte verdediger over had geschoten, moest Heidekamp nog een keer gestrekt om met de nul de rust te bereiken.

Dat de rust normaal gesproken 15 minuten duurt was nog niet geheel tot onze mannen doorgedrongen en ze plakten er nog een minuut of vijf bij aan. Voor Be Quick mooi de gelegenheid om een 0 - 2 voorsprong te nemen. Gelukkig was de jarige Joël Wagenaar het eerst weer bij de les en schoot prachtig de bal achter de vijandelijke doelman. 1 - 2. Dank zij een paar goede reddingen van Erwin Heidekamp bleef het lang bij deze stand en mocht ON niet mopperen. Dat het in de laatste vijf minuten toch nog door een snelle uitval vanaf eigen helft 1 - 3 en middels een strafschop wegens hands binnen de beruchte lijnen 1 4 werd was van minder belang, maar een standje richting ON is op zijn plaats. Cadeautjes worden pas op 5 december weggegeven. Het laatste kwartier werd nog even de nieuwe lett verlichting geshowd, maar het was nog niet echt donker genoeg om daar een oordeel over te geven, maar het zal ongetwijfeld een goede verbetering zijn. Nog even wat uitleg bij de foto's: De blonde jongeman in het witte shirt is de geblesseerde Dennis Molema. De op Rhobin Brander lijkende speler is Kevin Brander. De knappe man met het hoedje is team manager Wijnand Helder al in vakantie stemming. De scheidsrechter die 1 geel kaartje mocht uitdelen was Gerlof Gils. We bedanken hem voor zijn inzet, wat ook geld voor voor de beide grensrechters. De speler in het Oranje, een beetje boos kijkende (en terecht) Yunis el Baroudi. Boos over de gemakkelijk weggeven doelpunten. De juiste instelling dus. Dan ziet U de drie mannen in het licht blauw: van R naar L ; Erwin Heerlijn(hoofdtrainer) en de assistenten Jan v.d.Zweep en Joey Witte. Rest mij U allen een fijne vankantie te wensen en hopelijk zien we elkaar weer op de eerste training donderdag 9 augustus.