Wat een mooi besluit van de competitie had moeten worden voor ON3 kon helaas geen doorgang vinden, doordat VVS2 roet in het eten gooide en met een 0 - 2 overwinning terug keerde naar Oostwold (Oldambt).

Ik heb te weinig van ON3 gezien, om een goed oordeel te geven over dit mooie team, maar kenners gaven te kennen dat het derde deze finale wedstrijd onder hun niveau gespeeld hebben. Was het toch de spanning die hen parten speelde? Of was het de supporters schare van VVS die verlammend werkte? Het was VVS dat voor rust de touwtjes in handen nam en werd meerdere keren gevaarlijk door hun snelle spitsen. Er werd niet genoeg rugdekking gegeven en de blauwen kwamen meerdere keren alleen voor de ON doelman. Dit ging dus ook eenmaal mis en zo moesten de Oranje hemden met 0 - 1 aan de thee.

Geen man over boord, want ON had in de vorige ronde tegen Pelikaan S laten zien over een beren conditie te beschikken en een voortreffelijke tweede helft te kunnen spelen. Toen de prima fluitende arbiter, geassisteerd door ook neutrale assistenten, nog maar net voor de hervatting had gefloten, was het dan ook bijna 1 - 1, maar de ON spits miste alleen voor de VVS doelman. Oranje Nassau kwam beter in haar spel en schiep zich een aantal kansen en mogelijkheden, maar had geen geluk in de afwerking en zoals zo vaak, een vette VVS counter en hun spits was koelbloedig in de afwerking en schoot zijn ploeg naar een veilige 0 - 2. ON kreeg nog wel een fors overwicht, maar de VVSers schoten alle ballen zo ver mogelijk over de zijlijn om op deze manier zoveel mogelijk tijd te winnen. Toen het uitstekende trio de wedstrijd tot een einde bracht, mocht VVS haar feestje vieren en was promotie naar de reserve 2e klasse een feit.

Gezien de gehele, sportieve, wedstrijd was de overwinning van de gasten wel een terechte en waren de Oranje felicitaties (ik miste het bloemetje) op hun plaats en werd er bij het clubhuis een lekker biertje gedronken om de, toch wel teleurstelling, weg te spoelen. Oranje Nassau 3, een team om eens vaker naar te komen kijken!

Bert Postma

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor