site2015header05.jpg

Je kunt bij een nul-nul wedstrijd het falen van de spitsen als oorzaak van de brilstand noemen, maar het kan ook de verdienste van de keepers. zijn. Bij de wedstrijd Noordscheschut - Oranje Nassau, die natuurlijk bol stond van de spanning, waren beide redenen het gevolg. Het iets sterkere Oranje Nassau miste de meeste kansen en doelman Wiebe Zinger van Noordscheschut had de meeste reddingen. Toch moest ook Erwin Heidekamp namens Oranje Nassau flink aan de bak en kregen de voorwaartsen van de Drenten een paar keer de mogelijkheid de wedstrijd te beslissen.

door bert postma

In Groningen was de heenwedstrijd in 3 - 3 geeindigd na een 3 - 0 voorsprong voor de oranje hemden. Dus mocht vanmiddag ook het een en ander verwacht worden. Onder prachtige weersomstandigheden waren de 200 toeschouwers er eens goed voor gaan staan en zitten. Reeds 3 minuten na de aftrap door Oranje Nassau was het Max Blauw die ON op voorsprong had moeten zetten maar hij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal van het door doelman Zinger verlaten doel. In de 8e minuut een mogelijkheid voor Noordscheschut na dom balverlies aan ON zijde. Balverlies wat er te vaak werd geleden door de ON middenvelders. Scherpte, concentratie of waren het gewoon de zenuwen die de bezoekers parten speelden? Feit was wel dat het niveau van de wedstrijd op een laag peil stond en dat duidelijk te zien was dat hier twee ploegen worstelden om lijfsbehoud. Dit was te zien in de 11e minuut toen Ali Hussein al Jaffar een droomkans om zeep hielp en zodoende het overwicht van ON niet kon verzilveren. ON miste ook het nodige geluk toen 7 minuten later de bal weer door de verdediging van Noordscheschut van de lijn gehaald werd toen keeper Zinger reeds geklopt was. Vlak voor rust werd een fraaie kopbal van Rhobin Brander even fraai door Zinger uit de hoek geplukt.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Twee teams die niet vol uit durfden te gaan en er met de handrem op opereerden. Bij Oranje Nassau moest in de 65e minuut Max Blauw zich, licht geblesseerd, laten vervangen door Zep Tjie a Njiem. Bij Noordscheschut verliet Roy Hooijer het veld voor Aron Boer. Een paar minuten later mocht Danny Boumans de gele kaart in ontvangst nemen van de goed leidende scheidsrechter Jan van Dijk. Iets wat even eerder Robert Benjamins ook al was overkomen. Vlak voor de drinkpauze in de 75e minuut was er een grote kans voor Rhobin Brander, maar hij moest wederom zijn meerdere erkennen in de Noordscheschut doelman. Oranje Nassau wat het grootste gedeelte van de wedstrijd de lakens uitdeelde, moest in de laatste minuten achteruit en moest toestaan dat de Schutters nog een paar fraaie mogelijkheden kregen, waarvan de inzet van Jos Kroezen in de laatste minuut in het zijnet door velen als een doelpunt werd gezien. Grote opluchting bij de paar Oranje supporters en teleurstelling bij de Blauwen. Het zou teveel van het goede geweest zijn. Beide ploegen schieten niet veel op met deze remise en zullen nog keihard moeten werken om weg te blijven van de vervelende onderste drie plaatsen. Noordscheschut mag het in Dokkum proberen tegen het plaatselijke Be Quick en Oranje Nassau ontvangt thuis op sportpark Coendersborg de vv.Winsum.

ON kalender

wo apr 10 @12:00 - 01:00PM
Oud papier container
-----------
wo mei 15 @12:00 - 01:00PM
Oud papier container
-----------
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor