Een beetje een vreemde zaterdag voor de a.s. verjaardag op maandag 30 april. Een bijna voetballoze inhaal zaterdag was niet de ideale omstandigheid voor een feestdag. 1 jeugdwedstrijd in de ochtend en een afgelaste wedstrijd van het 5e elftal in de vroege middag uren. De dames die zich beschikbaar hadden gesteld om bij drukte te assisteren en via een koek- en grabbeltonactie wat gelden te genereren voor de dames afdeling hadden het niet druk en konden zich vermaken aan de stamtafel met een kaart spelletje wat verdacht veel leek op de beruchte stoelendans.

De verliezers werden dan ook zware sancties opgelegd. Ik heb me hier een poos aan vermaakt, want veel viel er niet te fotograferen in die uren. Later werd dat gelukkig beter want ons dames 1 speelde een zeer belangrijke wedstrijd tegen RVVH 2 uit Ridderkerk. Bij winst zou er een grote stap richting kampioenschap gemaakt worden. Helaas ging de wedstrijd met 0 - 1 verloren en zullen de meiden nog vol aan de bak moeten de komende wedstrijden. De wedstrijd werd gespeeld in prachtige jubileum shirts.

Na deze wedstrijd was het de beurt aan de voet golfers die een prachtig parcours over sportpark Coendersborg moesten afleggen, aangelegd door bijna prof Jaap Urban. Ook hier bleek dat misschien door het kleine wedstrijd programma de deelname te gering was. Slechts drie jeugdleden en een iets groter aantal senioren durfden het aan om de bal in zo min mogelijk schoppen in de daarvoor ingegraven emmers te krijgen. Vermeld moet worden dat T.C. lid Gerrit Raben zich hiervoor in de min of meer verplichte kleding had gestoken net als uiteraard Jaap Urban.

Inmiddels hadden er zich een flink aantal supporters bij het eindpunt, tevens bier- en rookplaats verzameld, waar de sterke verhalen over 100 jaar Oranje Nassau niet van de lucht waren. Er werd zelfs heftig geprotesteerd tegen het besluit van de KNVB om van het logo op het Nederlands dames elftal shirts een Leeuw(IN) te maken. De Nederlandse Leeuw die in de afgelopen jaren al van zijn penis en ballen is beroofd moet nu dit ook nog ondergaan. In mijn ogen een grote schande en hier zou de Partij voor de Dieren dwars voor moeten gaan liggen. En anders hoop ik dat ons lid David Westerink hier namens het CDA vragen over gaat stellen.

In de kantine was de DJ al aan het het draaien en vermaakten de dames van RVVH zich ook uitstekend. Ook logisch na zo'n knappe overwinning. Onze dames zullen wel een paar biertjes nodig gehad hebben om weer in de juiste stemming te komen. De rest van de avond heb ik aan de "jeugd" over gelaten, maar het zal vast nog lang onrustig geweest zijn op Coendersborg. We gaan ons nu opmaken voor de slotdag 30 april 2018. Ik spreek de wens uit dat veel ON'ers en vrienden en vriendinnen die ON een warm hart toedragen a.s. maandag hiervan getuige willen zijn op de receptie. Vanaf 17.00 uur bent U van harte welkom.

Bert Postma.

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor