Dinsdagavond 24 april organiseerde Oranje Nassau een sponsoravond in het bedrijfspand van MW in Leek.Het was een avond in het kader van het 100-jarig bestaan van Oranje Nassau. Het werd inhoudelijk een geslaagde avond. Helaas viel de belangstelling van sponsoren, supporters en leden van de clu van honderd een beetje tegen. Maar de thuisblijvers hadden ongelijk.

De sponsorcommissie had oud-scheidsrechter Egbert Mulder en zijn zoon Eric, lid van de raad van commissarissen van de KNVB, uitgenodigd. Ze werden op kundige wijze door Dick Heuvelman ondervraagd. Dick had zich uitstekend voorbereid en wist op een geanimeerde manier de heren Mulder te ondervragen.

Egbert, die in zijn jeugd nog had gespeeld voor  de 100-jarige club, hij speelde onder andere met de ook aanwezige Alje Ter Wal, vertelde enkele leuke anekdotes. Bijvoorbeeld hoe hij Johan Derksen eens te pakken had. Hij had na zijn carriere als schedsrechter aan Derksen toevertrouwd, dat hij eens voor 25000 was omgekocht. Derksen zag daarin natuurlijk een prachtig verhaal voor Voetbal International. Mulder nodigde hem uit om langs te komen in Hoogezand. Helemaal aan het eind van de avond, toen Johan al bijna in de auto zat, zei Egbert dat het om 25.000 lire ging, ongeveer 25 gulden.
Ook enkele hoogte- en dieptepunten passeerden de revue.

Eric Mulder slaagde niet als scheidsrechter, maar hij had andere kwaliteiten, die hij inzet voor het voetbal. Eric werd door Dick o.a bevraagd op de aanstelling van Ronald Koeman, het kunstgras en de betaalde jeugdelftallen. Eric vertelde, dat er een plan is om deze jeugdelftallen. zo snel mogelijk te laten verdwijnen uit de Jupiterleauge en ook uit de amateurcompetitie. Er is volgens hem een plan voor een competitie met grensclubs uit Belgie en eventueel Duitsland.  Dat is ook wel terecht, zo vond Dick. Het zou toch belachelijk zijn als Jong Ajax aan het eind van de competitie nog steeds bovenaan staat. En de amateurs hebben ook alleen maar last van de jeugdelftallen: geen publiek en geen ambiance.

Na de pauze werd het eerste exemplaar van de ON-glossy uitgereikt aan de gastheer Marcel Wiersma van MW In deze glossy staan vooral verhalen over de laatste 25 jaar van de club. Ook de aanwezige sponsoren, Dick Heuvelman, Eric en Egbert Mulder kregen een exemplaar. Onder genot van een haje en een drankje werd nog even nagepraat. Al met al een geslaagde avond.

 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor