site2015header03.jpg

Het zat Oranje Nassau vanmiddag niet mee in de belangrijke wedstrijd tegen d'Olde Veste. De Steenwijkers zitten in het het zelfde schuitje als de Groningers en dat is weg blijven van de onderste drie plaatsen op de ranglijst. De gasten deden vanmiddag goede zaken door met 0 - 1 te winnen.

Door Bert Postma

Oranje Nassau had nog een beetje geluk met de uitslagen op andere velden, waardoor ze nog steeds in eigen handen heeft om van die onderste plaatsen weg te blijven.

Toen Patrick Zwart voor aanvang van Oranje Nassau d'Olde Veste een streep kon zetten door Joël Wagenaar moet hij ongeveer de wanhoop nabij geweest zijn. Hij had al noodgedwongen Ali Hussein al Jaffar aan het tweede team afgestaan i.v.b. met een tekort aan fitte spelers. Toen ook nog in de 24e minuut Niels Stenekes uit moest vallen, was dat de negende speler uit de selectie die af moest haken. Oranje Nassau dat goed aan de wedstrijd was begonnen en ook in de derde minuut de eerste kans kreeg voor Rhobin Brander, die naast kopte, raakte het overwicht kwijt en het was d'Olde Veste dat de regie overnam. De geel, blauwen kwamen tot een paar schoten die een gemakkelijke prooi waren voor ON doelman Thorhold Souilljee, die echter vol aan de bak moest in de 20e minuut toen Rochendy Constancia alleen voor hem opdook. Thorhold kon met de voet redden. Vier minuten later was het dezelfde snelle speler die de gehele ON verdediging er uit liep en via de ON doelman de lat raakte. Dat was ook het moment dat Max Blaauw de geblesseerde Niels Stenekes kwam vervangen. In de 35e minuut ontsnapte ON aan een achterstand toen Nick Kuiper over kopte na een vrije trap. In de 38e minuut kreeg Brander een herkansing om uit een fraaie voorzet van Erolind Derguti ON op voorsprong te zetten. Ook deze mogelijkheid was niet aan hem besteed. Met de brilstand op het scorebord mochten beide teams gaan rusten.

Het eerste kwartier na rust stond ON onder druk van d'Olde Veste en had de pech dat ook Thijs van der Meulen bij de geblesseerden kon worden bij geschreven en zich moest laten vervangen door Erwin Pomstra. Voor ON hoogst ongelukkig dat in dezelfde minuut de uitblinker aan Steenwijker kant, Joy Okenge, als een gladde aal door de ON defensie gleed en een perfecte voorzet gaf op Patrick de Vente die geen moeite had om doelman Souilljee te kloppen. 0 - 1. In de 75e minuut leek ON wat terug te doen, maar de voorzet van Derguti werd door Max Blauw hoog over geschoten. In de 75e minuut was het dezelfde Blaauw die goed voor gaf, maar de kans werd door Brander gemist. De ON top scorer beleefde niet zijn meest gelukkige middag. Moet ook nu weer gezegd worden dat het dramatisch slechte veld van ON, nauwelijks de mogelijk geeft om een bal goed te raken. In de 80e minuut paste trainer Jan Derk Brandsma een dubbele wissel toe om de kleine voorsprong veilig te stellen. In de laatste 10 minuten had Oranje Nassau nog een grote mogelijkheid toen Derguti na een prachtige actie de bal voor het doel langs schoof, maar de ON spitsen konden deze actie niet verzilveren. Bij d'Olde Veste gingen de armen in de lucht toen scheidsrechter Paul Lips na 90 minuten deze sportieve wedstrijd naar het einde floot. Lips, geassisteerd door de heren Vogelzang en Klinkhamer konden terugzien op een prima wedstrijd. A.s. zaterdag speelt Oranje Nassau weer thuis om 15.00 uur tegen Balk. Weer een zeer belangrijke wedstrijd om weg te blijven uit de onderste regionen. De fysio afdeling van ON zal de komende week alle zeilen moeten bijzetten om Patrick Zwart en Jan ten Caat in staat te stellen een goed elftal op de been te brengen.

ON kalender

No events
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor