site2015header05.jpg

Zaterdagmiddag in Dokkum was duidelijk te zien waarom deze twee ploegen in de problemen geraken nu de ploegen met wedstrijd achterstand punten gaan pakken. Be Quick dat met weinig kwaliteit maar een Friese wilskracht en prima wedstrijd mentaliteit en een Oranje Nassau wat met zoals het heet veel kwaliteit, maar met een slappe instelling er deze mooie middag niet veel van terecht brachten.

door bert postma

Op een zonovergoten sportpark Tolhuispark, voor de meeste ONers onbekend terrein, mocht de voor ONers wel bekende scheidsrechter Gerlof Gils uit Winschoten het sein geven om er een mooie middag van te maken. Op een voor zover het mogelijk is, prachtige kunstgras mat moest ON hier de volle winst pakken om een beetje uit de gevaren zone te blijven. ON begon al slecht toen bleek dat in de warming up Thijs Gerlofs niet kon starten. Niet dat invaller Erwin Pomstra minder zou zijn maar je moet je strijdplan alweer veranderen. Oranje Nassau startte met de harde wind in de rug en wist hier slecht mee om te gaan. In plaats van lekker over de grond te combineren werd de lange bal gehanteerd en die was vaak veel te hard en onnauwkeurig. Onbegrijpelijk als je bij de trainingen deze mannen ziet combineren en een- tweetjes en driehoekjes ziet spelen. In de wedstrijd passen ze zich naadloos aan bij hun tegenstander, in plaats van de baas te spelen en ze hun wil op te leggen. Er was vanmiddag weinig terug te zien van al deze trainingsarbeid. Het was dan ook eigenlijk maar 1 ON'er die er met kop en schouders boven uit stak en dat was Ruud Grol die wel een lichte hersenschudding moet hebben opgelopen van alle ballen die hij uit het ON strafschopgebied heeft weg gekopt.

Over de wedstrijd valt niet zoveel te vertellen en ik zal me dus maar houden aan het opsommen van een aantal momenten uit deze zeer tegenvallende pot.
In de 25e minuut schiet uitblinker Ruud Grol de 0 - 1 hoog in de touwen. (zie foto). Hij krijgt de bal voor de voeten uit een afgeslagen corner en haalt uit.
In de 27e schiet Robert Pomstra een grote mogelijkheid naast. Een paar minuten later doet Erolind Derguti hetzelfde na een fraai actie overigens. Dit waren ongeveer de wapenfeiten uit de eerste helft. Be Quick was eigenlijk alleen gevaarlijk bij spelhervattingen waar de achterhoede van ON niet altijd even goed op reageerde.

In de tweede helft wisselde Patrick Zwart in de 58e minuut Max Blaauw voor Zep Tjie-A-Njiem. In de 64e minuut moest Thorhold Souilljee ver zijn doel uit voor een Be Quick counter en schoffelde hij de aanvaller van de Dokkumers onderuit. Vriend en vijand dachten aan een rode kaart voor de ON doelman, maar de zucht die alles wat ON was slaakte toen arbiter Gils SLECHTS de gele toonde moet ongeveer op Ameland voelbaar en hoorbaar zijn geweest. Na afloop verklaarde Gils dat hij de overtreding geel vond en er geen sprake was van een doorgebroken speler. Een uitleg waar alleen Oranje Nassau content mee was.
In de 67e minuut bij ON een wissel, Joël Wagenaar verlaat het veld voor Michel Koopman.
In de 68e minuut krijgt Be Quicker Rudolf Banga de gele kaart.
In de 70e minuut wisselt trainer Henk Koning (oud ON) Koen Blom voor Frits Venema. In de 75e minuut schiet Rhobin Brander te slap in. Geen probleem voor de uitstekende keeper Elke Kooistra. Be Quick blijft gevaarlijk met de wind in de rug en de lange halen naar voren. Nadat Ynte Koopal in de 79e minuut over het doel van Oranje Nassau kopt is dezelfde speler zo vriendelijk om een minuut later een ON schot zodanig van richting te veranderen dat zijn doelman in dit geval kansloos is en ON op een comfortabele 0 - 2 komt. 10 minuten voor tijd, kat in het bakkie mag je denken. In de 82e minuut verlaat Rhobin Brander het veld voor Ali Hussein al Jaffar. Het bracht geen geluk, want een minuut later was het Aldert Heidekamp die namens Be Quick een door de gehele achterhoede van ON gemiste voorzet achter Souilljee schoot en zo de beruchte spanning terug bracht. 1 - 2. ON blijft slap verdedigen en de voorhoede kansen missen en zoals zo vaak kon je er op wachten. Nadat in de 85e de Be Quick keeper nog een prima redding verrichtte op een schot van Derguti en bij Be Quick nog Jan Jaap de Boer ingebracht werd, was het in blessure tijd Rudolf Banga die de gelijkmaker liet noteren 2 -2. Overigens ontving Banga de bal in een duidelijk door de assistent over het hoofd geziene buitenspel situatie.(zie foto). In de (te) lang durende blessure tijd kreeg Be Quick nog de beste kansen om op voorsprong te komen, maar dat zou te veel van het goede geweest zijn. De ON spelers moeten de komende week maar eens goed in de spiegel kijken en zich afvragen hoe vanmiddag twee punten verkwanseld werden en er a.s. zaterdag echt wat anders op de grasmat neergelegd moet worden om Olde Veste met lege handen naar Steenwijk terug te sturen. 14 april, 15.00 uur Oranje Nassau - d'Olde Veste '54.

ON kalender

No events
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor