site2015header03.jpg

Verlost van bekerzorgen, maar nog wel een groot probleem met personele bezetting moest ons Oranje, aantreden tegen het andere Oranje van de Kring aan de Peizerweg. Een derby waarbij altijd wat te beleven valt en veel gescoord wordt. Een derby ook, die veel meer dan de misschien 100 toeschouwers verdient, die de moeite hadden genomen te komen. De voorjaarsachtige omstandigheden konden deze keer niet de aanleiding zijn om thuis te blijven.

Door Bert Postma

Ook de KNVB zag in deze soms ook pittige stadsmatch aanleiding om een goed arbitraal duo te sturen en wat van ver komt is goed wordt wel eens gepredikt. Zodoende waren te gast de heren Max Kok uit Maastricht, Ronnie Tolkamp uit Enschede en René van der Elst uit Dronten. Inderdaad een prima trio, maar om even snel gerekend, plm. 1250 kilometers te reizen voor een wedstrijd in de 1e klasse is op zijn minst gezegd, stevig en neem ik aan redelijk kostbaar.

Oranje Nassau moest noodgedwongen starten met in het doel doelman Thorhold Souilljee uit het zesde ON elftal. Door de handbreuk van Erwin Heidekamp, het vertrek van Alex van Stralendorff en het niet meer beschikbaar zijn van good old Stephan Douma was er dus een groot keepersprobleem. Thorhold, grote klasse dat je deze verantwoordelijkheid op je schouders hebt genomen.

Dat PKC vanaf de aftrap het doel van ON ging zoeken om deze doelman even te testen was goed gezien door de PKC trainers Robert Groninger en Jeroen van Calcar. Het was dan ook ongelooflijk sneu, dat in de 10e minuut Thorhold bij een corner niet bij de bal kon, Erwin Pomstra daardoor verrast werd en de bal via zijn lichaam in het doel stuiterde. Een moment wat je juist niet wilde. Moet gelijk gezegd worden dat Thorhold verder met goede reddingen en foutloos er voor zorgde dat de nederlaag beperkt bleef tot 4 - 2. Oranje Nassau herpakte zich en deed iets terug. Dat leverde enkele minuten later een doelpunt op, echter in buitenspelpositie. De in het wit gestoken ONers stapten over de teleurstelling heen en in de 16e minuut was het Rhobin Brander die nadat eerst de lat nog redding bracht voor PKC toch de gelijkmaker achter doelman Meedendorp schoot. 1 -1.

Oranje Nassau kon niet te lang van dit doelpunt genieten want het was Nikky Goquadze die in de 20e minuut weer uit een corner vrij de 2 - 1 mocht binnenschieten. Dat uit een vrije trap in de 35e minuut Jivan Vroom de bal ongehinderd binnen kon koppen 3 - 1, weer onhoudbaar voor Thorhold, mocht de ON achterhoede zich aanrekenen. Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Het is maar een gezegde, maar dat weer enkele minuten later ook Jeffrey Noordveld het genoegen mocht smaken om uit een corner te scoren 4 - 1 was toch wel een teken aan de wand. ON speelde vanaf dat moment natuurlijk een bijna kansloze wedstrijd, maar moet gezegd worden, onze mannen vochten terug, scoorden in de 37e minuut de 4 - 2 door Joél Wagenaar en kregen mogelijkheden op meer. PKC trok zich meer terug en liet ON het spel maken en probeerde alleen nog via counters het ON lastig te maken. Bij een paar van die die uitvallen moest Thorhold reddend optreden om de stand dusdanig te houden dat er in het tweede bedrijf nog mogelijkheden zouden zijn.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn, de ON verdediging gaf niets meer weg, en bij PKC vond men het een prima tussenstand. In de 57e minuut had Thijs Gerlofs bijna de aansluitingstreffer op zijn voet. De vrije trap vloog net langs de verkeerde kant van de paal. Patrick Zwart wisselde Joel Wagenaar voor Michel Koopman en Max Blauw voor Zep, Tjie a Njiem en bij PKC kwam Siemon Schreiber voor Bryen Inge. Dat ook Daan Wijma nog in de 79e minuut net naast schoot en Thorhold nog een keer gestrekt moest (zie foto) waren de weinige wapen feiten uit de tweede helft.

Oranje Nassau mag a.s. zaterdag op Coendersborg in de herhaling tegen het Leeuwarder Blauw Wit. Aanvang 15.00 uur.

 

ON kalender

wo mei 15 @12:00 - 01:00PM
Oud papier container
-----------
wo juni 12 @12:00 - 01:00PM
Oud papier container
-----------
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor