site2015header05.jpg

Drie keer werd dus geen scheepsrecht. Trainer Hans van der Ploeg van Drachtster Boys twittert dinsdagavond dat het weinigen gegeven is om 3x van Oranje Nassau te winnen. Hij heeft gelijk, al was het alleen maar omdat maar weinig clubs in een seizoen 3x tegen ON spelen.


Door Siemon Aikema

Als de wedstrijd een kwartier onderweg is, ziet het er beslist niet naar uit dat Oranje Nassau uit de beker zal vliegen. De thuisclub, met op doel good old Stephan Douma gaat flitsend van start. Na 8 minuten weet Niels Stenekes de 1-0 op het niet aanwezige scorebord te zetten. Zeven minuten later maakt hij nog een prachtig doelpunt. Hij neemt de bal op zijn slof en laat met een snoeiend hard schot de 19-jarige keeper Emile Peters kansloos. Oranje Nassau zit op rozen zo kun je denken. De volgende ronde lonkt. Langs de lijn wordt zelfs al opgemerkt, dat men liever had gezien dat ON de competitiewedstrijd had gewonnen. Niets wijst er verder op, dat het een moeilijke wedstrijd zal worden voor de Coendersborgbewoners. ON domineert en creëert nog enkele kansen. Maar in de 20e minuut is daar opeen Sicco Brouwer van Drachtster Boys. Hij weet de 2-1 binnen te tikken. Dit doelpunt komt uit de lucht vallen. Niets aan de hand zou je zeggen, ON staat nog steeds voor en blijft de bovenliggende partij. Drachtster Boys blijft goed verdedigen en loert op kansen. Daarbij wordt veel de lange bal gehanteerd om de spitsen Rob Schokker en Jan Stoker te bereiken. Er komen nog nieuwe kansen voor ON. Bijvoorbeeld als Erolind Derguti alleen op de keeper afgaat. Maar zijn schot wordt gestopt. In minuut 36 wordt het ineens 2-2. Rob Schokker krijgt iets te veel ruimte en schiet de bal binnen. Twee minuten later doet Robert Pomstra iets terug, maar zijn schotje levert geen doelpunt op. ON speelt achterin bij tijden wat slordig. Ook is er niet altijd voldoende aansluiting tussen de linies. Vaak spelen de Groningers met veel mensen voor de bal. Dat wordt de ploeg vlak voor rust fataal. Topscorer Rob Schokker doet wat een spits moest doen en maakt de 2-3. Dat er fouten aan vooraf gaan, eerst op het middenveld en daarna door een verdediger, doet hier niets aan af. Deze 2-3 wordt ook de ruststand. Over de eerste helft valt nog de gele kaart van Erwin Pomstra te melden. Hij trapt de bal weg en daar was scheidsrechter Karacaoglan uit Assen niet van gediend. En een opstootje waar enkele spelers van beide partijen bij betrokken waren. Karacaoglan toonde twee vechtersbazen, waaronder Thijs Gerlofs de gele kaart. Jammer was dat de veroorzaker van dit opstootje buiten schot blijft.

Na de rust keren Thijs van de Meulen en Niels Stenekes niet terug. Door blessures moeten ze afhaken. En dat zo merkte Patrick Zwart na afloop op scheelt toch een slok op een borrel. Joel Wagenaar en Michel Koopman zijn hun vervangers. Ook Hans van der Ploeg wisselt in de rust. Jan Stoker komt niet meer terug, zijn vervanger is Lesley van Loon Het wedstrijdbeeld blijft onveranderd. Drachtster Boys verdedigt met alle macht de voorsprong, zonder dat men altijd massaal in de verdediging kruipt. In de 48e minuut gaat een grote fout in de verdediging vooraf aan een enorme kans voor de Friezen. In minuut 55 een kans voor Robert Pomstra. Zijn schot gaat over. Daarna wisselt Zwart voor de laatste keer: Ruud Grol vervangt Max Blauw, die een ongelukkige wedstrijd speelt. In de tweede helft noteerden we verder onder andere een vrije bal van Erolind Derguti die door de keeper wordt gestopt, een mooie kopbal van Rhobin Brander die net naast gaat en een verre inworp van specialist Ruud Grol die ook nog een kans oplevert. Oranje Nassau dringt aan om tenminste een gelijkspel te halen en daarmee ook een strafschoppenserie. Daarbij gaan de oranjehemden niet altijd met veel overleg te werk. Er wordt haastig gespeeld en slordig balverlies geleden. De tijd begint te dringen. En dan moet ON ineens ook nog met 10 man verder. Thijs Gerlofs kreeg zijn tweede kaart voorgeschoteld en moet vertrekken. Wie dacht dat ON nu wel uitgeschakeld was komt bedrogen uit. Ook met 10 man blijft de ploeg domineren. Er komen nog kansen. Michel Koopman bijvoorbeeld speelt zich in het strafschopgebied mooi vrij na een fraaie balaanname, maar zijn schot gaat net naast. En Joel Wagenaar schiet een vrije trap van zo’n 25 meter net naast, onbereikbaar voor de keeper. Maar zoals zo vaak valt dan aan de andere kant een doelpunt. En ook deze keer is het Rob Schokker die raak schiet. Tussendoor zijn er nog gele kaarten voor Daan Wijma, Harvey Bischop en Emile Peters.

Samenvattend kun je stellen, dat Drachtster Boys goed heeft verdedigd en ook de kansen die het kreeg heeft benut. En dat Oranje Nassau ondanks een veldoverwicht niet voldoende weet te scoren. De meeste toeschouwers, er waren denk ik nog geen 70 mensen, hebben ongetwijfeld tot bijna het einde is spanning gezeten hoe het zou aflopen. Oranje Nassau kan zich n concentreren op de competitie. Zij kunnen nog strijden voor de derde periode en/of de derde plaats in de eindrangschikking. Beide plekken leveren nog nacompetitie op. Zaterdag dus maar beginnen met een goede wedstrijd en een goed resultaat uit tegen PKC.

ON kalender

wo dec 19 @20:00 - 10:30PM
Algemene Ledenvergadering
-----------
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor