Omdat de KNVB vrijdag al de wedstrijden in de categorie B had afgelast, bleef van het wedstrijdprogramma niet zo veel over. Vrouwen 1 moest wel aan de bak, want de op zaterdag 20 januari jl. afgelaste bekerwedstrijd tegen Jong vv Alkmaar stond vandaag opnieuw op het programma. Helaas konden onze vrouwen dit keer de Alkmaarsters niet opnieuw de punten afsnoepen, wat dus in de competitie wel lukte.

Men verloor niet alleen de wedstrijd met 1-2, maar ook nog speelster De Boer die met rood het veld moest verlaten. Einde bekeravontuur dus, maar gelukkig kan Vrouwen 2 de eer van onze vrouwenteams nog redden. Maar door de afgelasting van hun wedstrijd duurt het nog even alvorens we weten hoe ver zij het schoppen.

Mannen 1 had zich vooraf heel wat voorgesteld van de wedstrijd tegen Drachtster Boys. En niet geheel ten onrechte, want ON was de laatste weken in vorm, terwijl de Drachtsters nog op zoek waren naar de vorm van voor de winterstop. Maar er waren deze zaterdagmiddag mysterieuze krachten bezig om al voor de wedstrijd een toch al gehandicapt ON verder te slopen. Coach Patrick Zwart, teammanager Wijnand Helder en elftalleider Jacob van Aperloo waren door de griep geveld. De spelers Ruendel Martina en Robert Pomstra moesten ook al verstek laten gaan. En tot overmaat van ramp blesseerden Ruud Grol en doelman Erwin Heidekamp zich. En dus stond invaller-coach Jan ten Caat voor vrijwel een onmogelijke opgave. Hij moest een veldspeler tot keeper bombarderen en voegde 2e elftalspeler Menno Pot aan de selectie toe. Volgens de door mij geraadpleegde bronnen deed ON er van alles aan om er, ondanks al die tegenslagen, toch een goede wedstrijd van te maken en men vond dat een gelijkspel echt wel verdiend was geweest. Dat lukte helaas niet want de Boys scoorden 2x en ON slechts 1x. Helaas kan men door deze nederlaag in de 2e periode geen rol van betekenis meer spelen en blijft natuurlijk de grote vraag: hoe wordt het keepersprobleem opgelost?

Vooruitblik.
Er valt door de afgelastingen weinig vooruit te blikken. Op dit moment staat alleen de wedstrijd van Vrouwen 1 – Be Quick ’28 1(13.00 uur) nog op het programma. Wie weet wordt ook deze wedstrijd nog afgelast. Op zich is dit voor onze vrouwen een belangrijke wedstrijd zowel voor de ranglijst als voor de 2e periode. Van belang om te weten is ook dat DSS 1 zaterdag jl. met 1-0 verloor van Sporting ’70 1. De huidige stand bovenin is daardoor:
1) Berkel 13-31; 2) DSS 13-27 en 3) Oranje Nassau 11-26. De stand in de 2e periode:
1) Berkel 5-12, 2) Saestum 2 4-10 en 3 Oranje Nassau 3-9. Een overwinning is dus zeer welkom, maar ik denk dat ik onze vrouwen daarvan niet hoef te overtuigen. Succes!

Maar er is nog een wedstrijd, die onze aandacht vraagt. En dat is de bekerwedstrijd Oranje Nassau 1 – Drachtster Boys 1 die door de KNVB is vastgesteld op dinsdagavond 6 maart a.s. om 20.00 uur. We hebben zowel Zeist als Zwolle gevraagd om geen wedstrijden door de week vast te stellen. Immers we hebben al trainingsruimte te kort en wedstrijden spelen op de trainingsavonden betekent dat je trainingsgroepen naar huis moet sturen. Het antwoord van Zwolle komt er kort gezegd op neer: zoeken jullie het met z’n drietjes(de drie verenigingen) maar mooi zelf uit! Van Zeist is het standpunt nog niet bekend.
De training van de veteranengroep vervalt deze avond, want ter compensatie staan we een deel van veld 2 af aan Amicitia VMC.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor