Rhobin Brander scoorde afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Groningen 2 keer. Zoals al in het verslag werd vermeld, was zijn eerste goal, vlak na rust, de 75e in competitieverband in zijn seniorentijd. Een felicitatie lijkt me op zijn plaats.


Door Siemon Aikema

Het eerste doelpunt scoorde hij op 5 oktober 2008 in de wedstrijd Appingedam-Germanicus (3-3).
Nog een bijzonderheid: In deze wedstrijd speelde hij samen met o.a. Jeroen Buurke. Deze Buurke stond afgelopen zaterdag niet  in het veld toen Rhobin zijn 75e maakte. Maar Buurke speelt tegenwoordig wel voor VV Groningen de tegenstaner van afgelopen zaterdag.

In het verslag van Germanicus lezen we het volgende:

In de 21e minuut een foute pas van Ruben Peltjes, de bal wordt onderschept en meteen door de Appingedamster terug gebracht in het strafschopgebied en vanuit de rebound scoorde Rhobin Brander de op dat moment de verdiende 1-0.
Dit doelpunt karakteriseert Rhobin zoals hij is, hij staat vaak op de goede plaats om uit een rebound te scoren.


Overzicht van de clubs waarvoor Rhobin scoorde:
Appingedam in 4 seizoenen 17 x , Gronitas in 1 seizoen 8 x, Sc Stadspark in 1 seizoen 15 keer en natuurlijk voor Oranje Nassau nu het 4e seizoen 35x

Met dank aan Voetbal Noord nog een overzicht tegen welke clubs de nummer 10 van ON en momenteel gedeeld topscorer van 1E doel trof:

Tegen VV Bedum, HODO vv Peize, Leeuwarder Zwaluwen en Velocitas 4 keer.
Tegen Omlandia, Nieuw Buinen, Germanicus Blauwwit 34 en Groen Geel 3 keer.
Tegen DTD, Sc Erica, Broekster Boys, Dalen, Bergum, Balk, BCV, Gorecht, SVBO, MKV 29, Olde Veste en EV’67 2 keer.
En tenslotte tegen Groningen PKC, Sint Annaparochie, Stevo, Hoogeveen, Noordscheschut, Lemmer, LTC, Gronitas, Be Quick Dokkum, Dio Oosterwolde, Drachtster Boys, FVC Emmen vv, Groninger Boys en Gronitas elk 1 keer

Rest ons nog te melden dat Rhobin in zijn carrière 6 keer scoorde in een bekerwedstrijd en in ieder geval 10 keer in een vriendschappelijke wedstrijd.