site2015header03.jpg

Oranje Nassau maakte een goede indruk na een weekje langer winter pauze dan haar opponent vv GRONINGEN. Tot aan de rust kon VVG het tempo van ON nog volgen, maar na de thee en twee snelle doelpunten was het kaarsje uit en werd vrij gemakkelijk de 1 - 5 overwinning over de streep getrokken en mochten de Oranjehemden de borst weer afdrogen na de waarschuwing van een week eerder door assistent trainer Chris de Koe.

door Bert Postma

In het eerste kwartier was het duidelijk even aftasten wat de tegenstander van plan was deze middag. Verder dan twee mooie aanvallen over rechts door de snelle Ruendel Martina kwam ON nog niet. Toen Martina voor de derde keer door de VVG achterhoede slalomde, vond Tim Rozema het in de 20e minuut genoeg en vond het nodig zijn tegenstander maar eens plat te leggen. Dat dit binnen de beruchte belijning gebeurde ontging de uitstekende scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter niet en volgde er terecht een strafschop. Erolind Derguti was de aangewezen man om de pingel te verzilveren en je kunt er altijd over discussieren, was hij te slap ingeschoten of was het een prima redding van de imposante doelman Ivan Landlust. Feit was dat het niet werkende scorebord ook nu leeg bleef.

De strijd werd hierna grimmiger en het was Niels Stenekes die de eerste kaart opliep. Toen echter even later Derguti door een zware charge tegen de kunstgrasmat ging was het sfeertje gemaakt. En in de 28e minuut was het helemaal raak. Nadat Rundel Martina in een kluts situatie Oranje Nassau op 0 - 1 zette en Derguti nog even Landlust treiterde waren het deze heren die even onderzochten wie de hardste kop had. (zie foto's). Even leek het op een massale vechtpartij uit te lopen, maar de lage temperatuur bracht de strijders weer bij zinnen en liep het allemaal met een sisser af. Arbiter Meilink en zijn assistenten Maickel Dijkstra en Dennis van Leussen hielden er prima het oog op en het was alleen doelman Landlust die geel kreeg. In de 39e minuut was het ex ONer Ifeayi Gorissen die ongehinderd een hoge voorzet koppend kan afronden. Een op dat moment verdiende 1 - 1 stand.

Na de thee bleef Niels Stenekes achter in de kleedkamer en mocht Michel Koopman opdraven. Oranje Nassau liet zien dat ze snel orde op zaken wilde stellen en zette er direct vol de druk op bij VVG. Dit leidde in de 50e minuut tot een merkwaardige botsing tussen doelman Landlust en een eigen speler,(zie foto's) waarbij de keeper zo raar terecht kwam dat hij de bal niet vast kon houden en het was Rhobin Brander die er als de kippen bij was om de 1 - 2 binnen te tikken. Misschien weet Rhobin het zelf niet, maar volgens onze historicus Siemon Aikema was dit het 75e officiele competitie doelpunt in de seniorentijd van hem. Na een verzorging kon Landlust verder, maar later in de wedstrijd moest hij toch vervangen worden. Toen in de 55e minuut Erolind Derguti zijn gram haalde en met een geweldig doelpunt de 1 - 3 op zijn naam bracht ging bij VVG het licht uit en was de wedstrijd in feite beslist. Ook een fitte Landlust was op deze streep kansloos geweest, maar het was toch het moment om hem te vervangen. In de 59e minuut nam trainer Patrick Zwart Erolind Derguti tegen zichzelf in bescherming en verving hem voor Robert Pomstra. Niet alleen tegen zichzelf maar ook om hem te beschermen tegen de af en toe te harde overtredingen. Robert Pomstra stond nog maar koud in het veld, toen hij reeds het genoegen mocht smaken om de 1 - 4 binnen te schieten. En toen in de 90e minuut Michel Koopman in het strafschopgebied onder uit gehaald werd was het Rhobin Brander die vanaf elf meter de 1 - 5 eindstand liet noteren.

ON kalender

wo dec 19 @20:00 - 10:30PM
Algemene Ledenvergadering
-----------
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor