Zaterdagmorgen jl. werden de natuurgrasvelden al vroeg afgekeurd. Maar vervolgens ging het ook mis met de kunstgrasvelden. Het begon al voor negen uur te sneeuwen en het bleef maar door gaan. De velden waren al gauw met een behoorlijke sneeuwlaag bedekt en dan weet je het wel.

Toch hebben we nog gewacht tot 10.00 uur alvorens de wedstrijd van Vrouwen 1 af te gelasten en tot 12.00 uur om toch nog te kijken of Mannen 1 om 15.00 uur kon spelen tegen Drachtster Boys. Maar zelfs Hans van der Ploeg, de coach van Drachtster Boys, was het met ons eens: op dit veld was voetbal niet mogelijk!

Toch kwam er nog een team van Oranje Nassau in actie. In Hollandscheveld kon blijkbaar wel worden gevoetbald, want de wedstrijd tussen Hollandscheveld vrouwen 1 – Oranje Nassau Vrouwen 2 ging wel door. Het werd een 1-1 gelijkspel en dat moet voor onze vrouwen een teleurstelling zijn geweest. Immers de thuisploeg had tot nu toe slechts twee punten kunnen bijschrijven en staat met 3 uit 10 op een 11e plaats. Vrouwen 2 staat na dit resultaat op een 7e plaats met 17 uit 11.

Vooruitblik
Ondanks dat Mannen1 dus niet in actie kwam, is de positie op de ranglijst toch verslechterd. We staan met 17 uit 13 op de 8e plaats en voelen de hete adem van bijvoorbeeld PKC´83, Blauw Wit ¨34 en VEV ´67 in de nek, Zaterdag a.s. moeten we op bezoek bij de v.v. Groningen en dat wordt beslist geen gemakkelijke klus. ´VVG weet weer wat winnen is na zege op d´Olde Veste´, kopte het Dagblad van het Noorden. En voegde assistent/trainer Chris de Koe er aan toe: ´Volgende week spelen we de derby tegen Oranje Nassau. Die ploeg kan de borst nat maken, want we hebben eindelijk het prettige gevoel van winnen te pakken. Bovendien keren Wesley Walstra en Danny Harms dan weer terug in het basiselftal.´ Dat lijkt mij duidelijke taal voor Patrick Zwart en zijn mannen. Volgens mij moet je deze wedstrijd gewoon winnen, wil je niet nog verder op de ranglijst zakken. Kom op, mannen! Mannen 2 moet uit tegen BCV 2  proberen de aansluiting met de koplopers te behouden. Vrouwen 1 moet op bezoek bij Wartburgia 2 en hiervoor geldt hetzelfde als opgemerkt bij Mannen 2.
Thuis is er een bescheiden programma met vanaf 08.45 uur diverse jeugdwedstrijden. Mannen 3 speelt om 14.30 uur op veld 1 (of bij afkeuring van dat veld op veld 2) tegen Lycurgus H3.

Voor de rest verwijs k graag naar het volledig programma elders op de site. Mochten de natuurgrasvelden weer worden afgekeurd, dan zal er in de thuiswedstrijden moeten worden geschoven. We hebben deze week te maken met twee wedstrijden uit de categorie A, namelijk die van Amicitia VMC 1 en van Oranje Nassau 3.

Ik kijk ook vast even vooruit naar de volgende week zaterdag 17 februari a.s. Dan moeten er, samen met Amicitia VMC en Blauw Geel ’15, 21 wedstrijden worden gespeeld waarvan 6 wedstrijden uit de categorie A. Bij Oranje Nassau komen Mannen 1, 2, 4 en 5  in actie en ook nog Vrouwen 1,  2 en  3. Misschien worden er nog aanvangstijden verschoven met als doel zo veel mogelijk wedstrijden door te laten gaan.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor