Voetbaloverzicht 30 september 2017

Ook in de tweede wedstrijd van dit nog prille seizoen lukte het Mannen 1 niet om thuis tegen Be Quiick Dokkum 1 de volle winst te pakken. En dat mogen de heren zichzelf aanrekenen.

In de 1e helft kreeg ON meer dan een handvol ‘echte’ scoringskansen maar ze waren aan onze spelers niet besteed. Na de rust kwam ON zelfs op achterstand door een benutte strafschop van tegenstander Be Quick D. Robin Brander scoorde vlak daarna de 1-1 via een kopbal. Het wegzenden van Robert Pomstra was niet nodig, desondanks kreeg ON de beste kans op de overwinning. Erolind Derguti mocht een strafschop nemen, maar schoot deze hoog over. Na een onnodige nederlaag in Drachten, nu weer onnodig puntenverlies tegen debutant Be Quick D. Je zou bijna al aan het begin van het seizoen uitroepen: ‘een koninkrijk voor een schutter!’ Zaterdag a.s. wacht de ook lang niet gemakkelijke uitwedstrijd tegen de Zeerobben in Harlingen. Hopelijk lukt het onze mannen het tij te keren, de eerste vereiste is dan wel dat dat je de scoringskansen benut.
Mannen 2 had in de thuiswedstrijd tegen Zuidhorn 2 op papier een sterk elftal, maar in de praktijk kwam dat er niet uit. Er zat weinig systeem in het spel van ons hoogste reserveteam en de 0-0 kon, denk ik, niemand bekoren.
Mannen 3 pakte bij VVK 2 de 2e overwinning van dit seizoen en deed dat overtuigend, 2-7.
Mannen 4 doet daar momenteel niet voor onder, ook dit team won met grote cijfers van Groninger Boys 2, 10-3!
Mannen 5 pakte thuis tegen ACV 6 een nuttig puntje, 1-1.
De uitwedstrijd van Mannen 6 tegen Mamio 6 ging niet door om dat laatstgenoemd team zich terug trok.

Bij onze vrouwen lijkt het er op dat Vrouwen 1 het verloren gegane terrein zo snel mogelijk wil heroveren. Tegenstander Smerdiek 1 werd met een kansloze 8-0 nederlaag terug gestuurd naar het Zeeuwse.
Ook Vrouwen2 doet momenteel van zich spreken, op bezoek bij VIOD 2 pakte men de 2e overwinning van dit seizoen, 1-2.
De vrouwen van SPW 1 konden weer geen team op de been brengen en dat betekende voor Vrouwen 3 een vrije zaterdag.
Vrouwen 4 moest wel volop aan de bak thuis tegen de sterke ploeg van HHC Hardenberg 1. De ruststand van 2-3 gaf onze vrouwen nog enige hoop, maar in de 2e helft bleek de ware kracht van de Hardenbergsters, eindstand: 3-8.

Bij de jeugd kon het JO19-1 team thuis blijven, tegenstander St. LEO/Kloosterburen nam een snipperdag
Het bezoek van JO17-1 aan de Oldamster Boys werd afgezegd.
JO15-1 nam het thuis op tegen FC. Zuidlaren JO15-5 en won dit toch wel ongelijke duel met 7-1. JO13-1 won in Winsum heel gemakkelijk met 0-12 van Winsum JO13-3.
JO13-2 is inmiddels gecombineerd met Amicitia VMC JO13-2. Blijkbaar moet men samen nog even z’n draai vinden want uit met 22-0 tegen Be Quick 1887 5 te verliezen is wel een beetje te veel van het slechte.
JO11-1 schaarde zich onder de koplopers door een 2-3 zege uit bij Groninger Boys JO11-1.
JO11-2 kon thuis dit kunstje niet nadoen, Actief 3 was net even beter, 3-5.
JO9-1 won met dezelfde uitslag uit bij Zuidhorn 3 (3-5).
Voor JO9-2 was het bezoekende Actief JO9-1 meer als een maatje te groot, 2-10.
En dat brengt ons als laatste bij JO8-1 die als jong team het moeilijk hebben en dat blijkt ook nu weer uit de 12-0 nederlaag bij GRC Groningen 1.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor