site2015header03.jpg

Drachtster Boys deelt eerste tik uit aan Oranje Nassau

Eigenlijk liep ON na de eerste rechtse directe in de derde minuut als een aangeslagen bokser over het veld en waren het grotendeels de Friezen die de dienst uitmaakten. Af en toe sloegen de Oranjehemden nog wel even terug maar echt onder de indruk zullen de zwart witten van trainer Hans van der Ploeg niet geweest zijn.

door bert postma

Vanaf de aftrap pakte Drachtster Boys Oranje Nassau bij de kladden en gaf aan dat het totaal niet onder de indruk was van de ex-hoofdklasser. Hans van der Ploeg liet zien dat hij Oranje Nassau kenner bij uitstek is en precies weet hoe de wedstrijd te moeten spelen. Bij ON hadden de alarm bellen direct moeten rinkelen en had de defensie op scherp moeten staan, maar reeds bij de tweede corner ging het mis en mocht de volkomen vrij staande Rob Schokker bij de tweede paal koppend Erwin Heidekamp kansloos laten. 1 - 0. In de tiende minuut ontsnapte ON aan een grotere achterstand en kon Heidekamp deze keer wel reddend optreden. ON kon de eerste twintig minuten eigenlijk alleen tegenhouden en achter Drachtster Boys. aanlopen. De lange bal werd veel gehanteerd en ON, wat toch de voetballende ploeg moet zijn, ging mee in het spel van de Friezen. Voor het fysiek sterkere Drachtster Boys was dit natuurlijk het spel wat ze graag wilden spelen. Toch kon Oranje Nassau zich na die twintig minuten onder de druk uit voetballen en kon Max Blauw een paar keer over rechts uitstekend doorkomen en een paar goede voorzetten afleveren. Dit leverde enkele hoekschoppen op en uit een daarvan, prima genomen door Robert Pomstra, was het Rhobin Brander die in de 25e minuut slim bij de eerste paal opdook en keeper Richard Strijker kansloos liet. 1 - 1. Drie minuten later had het 1 - 2 moeten staan na weer een schitterende voorzet van Blauw, maar de ingeschoten bal werd op miraculeuze wijze door doelman Strijker van de lijn gehaald. Doelman Strijker speelde overigens deze wedstrijd een hoofdrol. Niet omdat hij zoveel reddingen hoefde te verrichten, maar wel omdat hij ondanks zijn geringe lengte in het hele strafschop gebied de baas was op hoge ballen. Je ziet in de eredivisie grote keepers dit minder uitvoeren.
Oranje Nassau was de baas in de periode voor de pauze, maar kon dit niet in resultaat omzetten en het was dan ook Drachtster Boys. die daar slim gebruik van maakte en in de 42e minuut stond Jan Stoker weer bij de tweede paal klaar om de goede voorzet in te koppen. 1 - 2. Vlak voor rust zijn dit heel vervelende doelpunten en Patrick Zwart zal het nodige werk gehad hebben om zijn echt niet goed spelende ploeg weer op scherp te krijgen. ON een ploeg vol talent, maar hier en daar mag het wel wat scherper en zullen randzaken achterwege moeten blijven, om zaterdags voor de volle 100% de krachten voor Oranje Nassau te besteden. Tevens zullen ervaren spelers de jonkies over de streep moeten trekken en een voorbeeld moeten zijn.

ON begon goed aan de tweede helft en wilde graag een vervolg geven aan het laatste kwartier voor de pauze. Dit leverde Mergim Hama na een paar minuten geel op toen hij hier een stokje voor wilde steken. In de 50e minuut moest Erwin Heidekamp Drachtster Boys van een grote voorsprong afhouden. In de 52e leverde Erolind Derguti een schotje af, waar de Drachtster Boys keeper geen enkele moeite had. De vandaag minder gelukkige Ruëndel Martini werd in de 60e minuut vervangen door Niels Stenekes en bij Drachtster Boys even later Marco Haitema voor Harvey Bischop. Het werd er allemaal niet veel anders van en Patrick Zwart haalde de leeg gespeelde Max Blauw van het veld. Voor hem in de plaats kwam Ali Hussein al Jaffar. Hans v.d.Ploeg reageerde door Hana te wisselen voor Sicco Bouwer. In de 72e minuut liep Erwin Pomstra tegen een gele kaart aan gegeven door scheidsrechter R.Weiland, evenals zijn assistenten Fries sprekende KNVB officials. Niets op het Fries tegen, maar ook hier kun je weer vraagtekens plaatsen bij het KNVB beleid. In de 76e minuut had ON de kans om de wedstrijd te beslissen, maar de pas ingevallen Ali schoot in kansrijke positie naast. In de 80e minuut bracht Hans v.d.Ploeg Remco Bolt in. Een wissel waar hij later spijt van kreeg, want Bolt presteerde het om in die korte tijd 2 keer een gele kaart te bemachtigen en kreeg er dus een rode bij van de arbiter. Dat in de 94e minuut Rob Schokker er nog 3 - 1 van maakte was leuk voor hemzelf, het publiek en het doel saldo. Voor ON een extra stimulans misschien om dinsdag op de training er weer voor te gaan want a.s. zaterdag wacht er weer een Groningen-Friesland strijd. 15.00 uur Oranje Nassau - Be Quick Dokkum.

 

 

 

ON kalender

No events
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor