site2015header03.jpg

ON heeft ook met Groen Geel geen moeite in 2e bekerwedstrijd

Na een vrijdag met veel regen en een dito zaterdag ochtend was het hoofdveld van Oranje Nassau onbespeelbaar en moest uitgeweken naar het kunstgrasveld. Een slecht vooruitzicht voor het publiek dat moest staan en een natte bedoening. Echter de weergoden waren ON en Groen Geel gunstig gestemd en zowaar bij aanvang van de wedstrijd brak de zon door en dat zou voor ON letterlijk en figuurlijk zo blijven gedurende de hele wedstrijd.

door Bert Postma

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van de vader van Groen Geel speler Johan Molenaar. De pas gepromoveerde scheidsrechter Bart Pleiter uit Groningen had er een groot aandeel in dat het een leuke wedstrijd werd door waar mogelijk de wedstrijd te laten gaan en niet voor elk kleinigheidje te fluiten. Slechts een gele kaart was er nodig voor een onnodige overtreding van Erwin Pomstra, deze wedstrijd aanvoerder door afwezigheid van broer Robert.Trainer Patrick Zwart had het elftal op meerdere plaatsen gewijzigd en kan zo mooi toewerken naar de in zijn ogen ideale 11 voor de eerste competitie wedstrijd over 14 dagen uit naar Drachtster Boys.

Reeds in de tweede minuut de eerste grote kans voor ON, maar er werd buitenspel geconstateerd. Aanval op aanval volgde en vooral over links was Ruendel Martini dreigend en in de 10e minuut kon een van zijn fraaie voorzetten verzilverd worden door Erolind Derguti. 1 - 0. Voor de toeschouwer die de goal gemist had werd het fraaie stukje een paar minuten later herhaald en werd op identieke wijze de 2 - 0 geproduceerd. In de 20e minuut miste Rhobin Brander een kans op de 3 - 0. Een tussenstand die 10 minuten voor rust wel werd gemaakt door Zeb Tjie-A-Njiem.

Toen in de 60e minuut Josha Ottens over de rechter vleugel een prima aanval opzette en voor het doel Zeb vond, kon deze laatste via een tegenstander met een lobje de uitstekende doelman Vogel op het verkeerde been zetten en was de 4 - 0 geboren. In de 68e minuut was het de beurt aan Ruendel Martina om met een schitterende versnelling door het centrum de hele Groen Geel verdediging er uit te lopen en de toesnellende Vogel te omspelen. 5 - 0. ON geloofde het wel en verloor de concentratie, tot ongenoegen van Patrick Zwart die 90 minuten volle bak wil spelen.
In de 70e minuut werden Erwin Pomstra en Ruendel Martina gewisseld voor resp. Ruud Grol en Max Blauw. In de 75e minuut werd de eerste echte Groen Geel kans om zeep geholpen. Een minuut later was Vogel Erolind Derguti de baas en in de 80e minuut moest Alex van Stralendorff voor de eerste keer echt optreden. In de 82e minuut moest de licht geblesseerde Josha Ottens zich laten vervangen door Melle Kuipers. Ondanks deze frisse krachten was het Ruben Ludwig die voor Groen Geel de eer redde en de 5 - 1 liet aantekenen. Dat de ongelukkige Brander niet de 6 - 1 kon scoren had hij te danken aan wederom goed ingrijpen van Vogel. Volgende week zaterdag opnieuw een thuis wedstrijd (beker). 15.00 uur tegen het Friese Hardegarijp.

ON kalender

No events
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor