Geen verrassingen in 1E

Woensdagmorgen 5 juli is de competitieindeling voor het seizoen 2016/2017 bekendgemaakt. Voor de eerste klasse E zijn er geen verrassingen te noteren.

De plaats van kampioen HZVV wordt ingenomendoor Oranje Nassau. De degradanten BCV en Drenthina worden vervangen door Zeerobben en  vv Groningen, de kampioenen van 2I en 2J. Omlandia en Leeuwarder Zwaluwen redden het niet in de nacompetitie. Hun plaatsen worden ingenomen door Be Quick Dokkum en Noordscheschut. Olde Veste'54, Drachtster Boys, Buitenpost, PKC, Winsum, Balk, VEV'67, Gorecht en Blauwwit'34 zijn de blijvertjes.

Voor Oranje Nassau geldt in ieder geval, dat ze heel wat minder kilometers hoeven te reizen. Was ACV met ongeveer 30 kilometer vorig jaar de kortste reis, dit seizoen spelen de Groningers dichter bij huis tegen Winsum, VEV'67, Gorecht, vv Groningen en PKC.

Het schema.van de competitie wordt uiterlijk 22 juli bekend. Oranje Nassau begint die competitie in ieder geval op 23 september. Vanaf maandag 7 augustus wordt er weer getraind op Coendersborg onder leiding van de trainers Patrick Zwart en Jan ten Caat..