Weer een seizoen het archief in

Heeft het seizoen 2016-2017 gebracht wat U er van verwacht had? Ja, dan heeft Oranje Nassau U volgend seizoen nodig, want U heeft een goede vooruitziende blik en visie.En Oranje Nassau (lees: wij) kunnen U uitstekend gebruiken.

Door bert postma

Mensen die dingen van te voren goed kunnen inschatten zijn schaars en van onschatbare waarde voor de mensheid, maar ook voor onze mooie club. Als ik dit zo schrijf besef ik me dat ik eigenlijk helemaal geen lid ben Oranje Nassau. Maar wel van de club van 100 en de supportersvereniging. Ik denk dat dat ook minder van belang is, het gaat er meer om wat je voor de vereniging betekent. Goed, maar misschien is het dit seizoen ook niet helemaal verlopen zoals U verwacht had. Ook dan heeft Oranje Nassau U nodig, want U kunt misschien verbeteren wat in Uw ogen niet helemaal was zoals het zou moeten.

Ik heb dit seizoen alle hoofdklassers die tegenstander waren van ons vlaggenschip mogen bezoeken en heb organisaties gezien die dicht bij ons betaalde voetbalwereldje in de buurt kwamen. Enorm grote verenigingen met schitterende accommodaties, prachtige (al dan niet kunstgras) velden uitstekend geleid door een grote vrijwilligers schare. Dat dit wereldje helaas een treetje te hoog is gebleken is absoluut geen schande en ik mag met trots constateren dat wij als klein cluppie ook een van de leukste waren in de hoofdklasse. Ik zeg dit niet uit een soort Callimero gevoel, maar uit welgemeende opmerkingen uit bestuurskamers van de bezochte verenigingen. Ik dan geen enkel gevoel van jaloersheid, maar meer van een trots, dat wij als kleine club, waar bijna iedereen, iedereen kent toch maar mooi even meededen in die grote voetbalwereld.
Dat dat nu voorbij is, is jammer, maar niet meer dan dat. Er komt een nieuwe selectie, spelers gaan en nieuwe komen. De trainers blijven gelukkig en mogen weer hun best doen om bovenaan mee te doen in de 1e klasse. WIJ als clubmensen zullen hen weer moeten steunen met deze klus. Daarvoor hebben we hun aangetrokken. Toch? Wat ik me j.l. zaterdag aangetrokken heb is dat we deze trainers met twee wissels (1 keeper en 1 speler) naar Barendrecht hebben laten gaan. Ik heb me als club mens dood geschaamd. Dit niet alleen tegenover de trainers, maar ook bij Smitshoek, waarin de bestuurskamer scheidsrechter Jeroen Sanders (ex betaald voetbal) terecht de opmerking maakte over het wedstrijd formulier, da,s ook niet veel.
Ik weet nog als de dag van gisteren mijn debuut in het 1e van ON. (53 jaar geleden). Ik heb de nacht voor de wedstrijd geen oog dicht gedaan. Nu weigeren spelers om de zeer gereduceerde 1e selectie aan te vullen, zodat de trainers een gevulde bank hebben. Ook al moet je een verre reis maken en blijf je misschien op de bank, JE laat je club niet in de steek. Anders ben je het niet waardig het ORANJE shirt te dragen.
Ook op andere fronten schaam ik me diep. Als ik mannen als Jan de Boer (over de 80) Henk de Jonge (zwaar geblesseerd) Harry de Boer (net geopereerd) en anderen bijna dagelijks aan het werk zie op Coendersborg gaan mijn gedachten terug naar vorige week donderdag, toen dames 4 kampioen werd. Hartstikke mooi, goede support, veel prachtige mensen, maar waar zijn ze als het er op aan komt. De grijze bovenkant kalft af en er zal jong spul bij moeten om weer een mooi seizoen te kunnen beleven. Wat verwacht U van het nieuwe seizoen? Misschien kunt U door Uw inmenging Uw verwachting waar maken. Het Bestuur van Uw mooie club zal U met open armen ontvangen. Dames ook U bent zeer welkom.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor