Afgelopen zaterdag stond er voor de dames 2 van Oranje Nassau een lastige wedstrijd op het programma. Er moest namelijk worden gespeeld tegen de koploper Heerenveensche Boys. Thuis werd er verloren met 2-3 en de dames wilden er alles aandoen om punten mee terug te nemen naar Groningen, want deze zijn hard nodig.

Omstreeks 15:40 uur werd er begonnen aan de wedstrijd. ON was gelijk heel fel en zette Heerenveensche Boys onder druk. Dit leidde in de 3e minuut van de wedstrijd al tot 1-0! De keepster van Heerenveensche Boys werd goed onder druk gezet door Eline Blaauw, die de bal kon afpakken en zo kon scoren. De toon was gezet voor de wedstrijd en het was van belang voor ON om dit vast te blijven houden. Kort na het doelpunt van ON was er een corner van Heerenveensche Boys via keepster Anne afgeslagen en de bal belandde bij een speelster van Heerenveensche Boys, zij probeerde met een lob te scoren, maar ON kwam goed weg en de bal ging net over. Kort daarop was ON weer aan de beurt. Een vrije trap van Maartje ging net naast. In de 20ste minuut kreeg ON weer een kans. Een mooie steekbal werd gegeven door Nadia op Eline, echter stuitte zij op de keepster van Heerenveensche Boys.

In de 37ste minuut brak Michelle door de verdediging van Heerenveensche Boys en zou een goede kans op een doelpunt hebben gehad, als ze niet werd neergehaald door de verdedigster. Dit leidde er dan ook toe dat de verdedigster van Heerenveensche Boys geel kreeg. Ook Heerenveensche Boys was op sommige momenten gevaarlijk, maar de aanvallen stuitten meestal op de verdediging van ON. Wel resulteerde dit in vele corners tegen, maar ook dit leverde verder weinig gevaar op voor ON en ging ON met 1-0 voorsprong de rust in!

Na de rust rustte er een taak op de schouders van de dames van ON en dat was het behouden van de voorsprong. Echter miste er een moment van scherpte en werd er in de 46e minuut balverlies geleden op het middenveld. Een steekbal werd gegeven op de spits van Heerenveensche Boys, zij kwam alleen op keepster Anne en kon de 1-1 binnenschieten. Al gauw werd door ON de knop omgedraaid, want deze wedstrijd mocht niet verloren worden. In de 54e minuut kreeg ON een vrije bal, de bal kwam terecht bij de 2e paal en via Beli ging deze net over. Kort daarna werd Amy na een steekbal van Sanne onderuitgehaald en kreeg ON vlak buiten de 16 meter een vrije trap mee. Deze kwam terecht in de muur. In de 70e minuut kwam de eerste wissel van ON: Elise ging eruit en Henderika kwam in het veld. Hierdoor volgden er wat positiewisselingen. Ondertussen waren er nog wat kleine kansen voor Heerenveensche Boys, maar deze waren niet van groot gevaar. In de 84e minuut kwam Henderika tot een schot nadat ze een aantal verdedigsters van Heerenveensche Boys had afgeschud, dit schot belandde in de handen van de keepster. In de 85e minuut ging ON weer wisselen en kwamen Linda en Justine erin voor Beli en Gemma. ON kwam nog tot een kans via een 1-2 van Lieke en Eline, maar het schot van Lieke kwam terecht in de handen van de keepster. Ook Heerenveensche Boys had geen gevaarlijke aanvallen meer en uiteindelijk bleef het ook bij 1-1.

Het was een wedstrijd waarin gevochten werd door ON en er dan ook zeker verdiend een punt meegenomen werd naar Groningen!

Opstelling: 1. Anne van der Baan 2. Lieke Groenbroek 3. Beli de Jong (85’ 13. Justine Hoek) 4. Sanne Hoeksema 5. Elise Blaauw (70’ 12. Henderika Kingma) 6. Nadia Oukake 7. Michelle de Vries 8. Gemma Nijst (85’ 14. Linda van Dijk) 9. Eline Blaauw.

Verdien €50

KNVB info VR2