on100header_blanco.png

Voor het 100 jarig bestaan van de club is een jubileumlogo ontworpen door Suzanne Nieuman van Phanatique. Suzanne speelt al jaren bij de vrouwen van Oranje Nassau, momenteel Vrouwen 1, en is door de jubileumcommissie gevraagd mee te denken over een logo dat refereert aan het echte clublogo. Een logo dat duidelijk herkenbaar is, goed te gebruiken is voor diverse doeleinden en ook nog eens speelsheid uitstraalt. Gestart werd met de ontleding het huidige logo van Oranje Nassau. Op basis daarvan zijn er veel verscheidene concepten opgeleverd.

Uiteindelijk is er gekozen voor een combinatie van meerdere concepten. De feestelijke aangelegenheid is herkenbaar terug te vinden in het ontworpen beeldmerk, door de gekantelde cijfers ‘100’. Met daarin een diapositief gebruik van de afkorting ‘ON’, de naam die doorgaans gebruikt wordt in de volksmond. In combinatie met de herkenbare omlijning van het originele logo van Oranje Nassau was daar het jubileumlogo geboren.

Suzanne is met dit logo heel goed geslaagd in de opdracht naar de mening van de commissie. Het logo dekt de lading en is praktisch goed inzetbaar voor diverse communicatie. Dit beeldmerk gaan we in het jubileumjaar dan ook vaak terugzien! Ook zal Suzanne haar grafische kwaliteiten inzetten voor andere aan het jubileumjaar gerelateerde vormgeving.

"Suzanne is met dit logo heel goed geslaagd in onze opdracht. Het logo gaan we in het jubileumjaar dan ook vaak terugzien!"

Verdien €50