Vandaag weer een prachtig affiche voor de liefhebbers en supporters van de mannen van het 4e.

Dat er de laatste weken wordt geschitterd blijkt wel weer wanneer de supporters op het onmogelijke tijdstip van 17:00 toch het laatste schouwspel van ON in 2016 komen aanschouwen.

Zo had de familie Tillema vandaag in hun rentree na wat familieverplichtingen een plekje gevonden aan de oostkant van veld 3. Rolf en zuster hadden een tribunekaartje en Bas een klusje. De wissels waren Anne Jan, Joris en Heems. Geert en Fokke ontvingen de overige supporters met hitjes en alcoholische versnapering.

Vandaag kon reserve doelman: Arjan Hekman doen wat hij al jaren ambieert, namelijk: 'spelen in oranje'. Helaas koos de sponsor dit jaar voor een groen keeperspak dus ook Hekman begon met de beide benen op de grond.

Erik won de tos, TKB trapte af. Na een stroeve start op een veld dat we alleen kennen uit de kelderklasse begon de motor te draaien. Dat deze jongens als dieseltjes fungeren is dan ook geen verassing meer. Het begrip stofzuigen werd door de achterste linie erg letterlijk genomen. Vele ballen zijn door Martijn, Mark Anne en Tonnie voorzien van een enorme lel en vaak werden Willem en Hans aan de zijkant op hun wenken bediend. Erik had als aanvoerder de luxe om zichzelf een dagje middenvelder te maken en Arno had eindelijk zijn 10 te pakken. Wieger en Ottens zouden het vandaag wel even gaan doen daar voorin. In de 30e minuut word er goed gecombineerd op rechts. Hans ontvangt de bal op zijn knalroze kicksen en legt hem panklaar voor de aanvoerder. 0-1 Erik. Vlak hierna krijgt Anne de taak om zijn ouders trots te maken en neemt de bal op de pantoffel, hij neemt de tijd en schiet... net mis! De wedstrijd kaffert door, Erik schiet de bal vanuit de lucht nog eens het reitdiep in en een corner tegen is geen pretje meer wanneer Geert en Fokke voor de vierde keer langs lopen met een goed gevuld metertje. Scheidsie kon ook wel een biertje gebruiken. nadat zijn poging tot gezag voor de 4e maal mislukte, had Tonnie er wel even genoeg van toen hij met de linksbuiten van TKB door de modder zat te tijgeren. We houden het op een polletje. intussen hebben we ons 2e plakje kaas te pakken en is het ook even goed dat de fluit 3 maal gaat. rust..

In de rust is er voor gekozen om het niet over voetbal en wissels te hebben maar de aandacht op Jakob te richten die sporadisch een keertje kwam kijken. Wat resulteerde in opnieuw een stroeve start. Gelukkig stond Hekman een uitstekende pot te keepen en hoefden we niet te vrezen. Zo viel de 0-2 een beetje tegen de verhouding in wanneer Martijn, Arno inschiet die op zijn beurt Wieger kon bereiken. Wieger haalt eens uit en draait de bal keurig in de hoek. Feest! Vanaf dit moment had TKB door dat het een vervelende avond ging worden en werd de ploeg wat feller. Dit leverde ruimte en kansen op en topschutter Ottens probeerde het even van 23 meter met een prachtig schot in de kruising! 0-3, wat een wilde en wat een feest aan de zijlijn. Een kleine smet op de wedstrijd was het eitje op de enkel van Annejan. Gelukkig zit deze jongen nog in de wittebroodsweken en net als John de Bever krijg je de lach van niet zijn gezicht. Het besef dat ON wederom ging winnen kwam naar boven. Zo voelde Martijn dat hij lekker in de wedstrijd zat en werd de keeper van TKB nog even goed getest op een schot van 20 meter. Vlak voor tijd komt TKB toch nog tot een ietwat knullig doelpunt, 1-3. Dit is tevens ook de eindstand en tevreden dropen de oranjehemden af richting het feest aan de zijlijn.  Het vierde sluit 2016 af met een 7e plaats en het is nog lang onrustig gebleven bij TKB.

Wij willen de harde kern bedanken voor de support in 2016 en zien jullie dan ook graag terug wanneer de koers naar het kampioenschap in 2017 zal worden ingezet. Er gaan geruchten dat dit het jaar is dat Ricardo weer eens gaat trainen. Wij zijn benieuwd!

Verdien €50

KNVB info ON4