Artikelindex

De KNVB heeft bijgaande brief aan alle voetbalclubs gestuurd. In de brief wordt een aanpassing van de speeldagenkalender voorgesteld. In januari zullen de clubs gevraagd worden hun mening hierover te geven. Om een mening te vormen, horen we graag hoe de leden van Oranje Nassau hierover denken.

Kortgezegd komt het idee van de KNVB er op neer dat de competitie drie weken later zal starten (i.v.m. de bekercompetitie die nu in de zomervakantie start) en ook drie weken langer zal doorlopen. Daarom hebben we een korte enquête online gezet waarin je kunt aangeven of je voor- of tegenstander bent van dit idee. Daarnaast heb je de mogelijkheid je antwoord te onderbouwen (hoeft niet).


 Beste bestuurder,

Graag je aandacht voor onderstaande publicatie inzake de startdata voor seizoen 2017/’18.

Seizoen 2017/’18: later beginnen en langer door in het amateurvoetbal?
Samen met amateurvoetbalclubs gaat de KNVB de mogelijkheid bespreken om het voetbalseizoen 2017/’18 later te beginnen dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Vanuit voetballend Nederland werd de vraag opgeworpen waarom het seizoen niet overal na de zomervakantie begint en langer doorloopt. Met het opgestelde voorstel hoopt de KNVB het amateurvoetbal van dienst te zijn.

Volledige selecties in voorbereiding en voetballen met mooi weer
Door pas volledig na de zomervakantie te beginnen met bekerwedstrijden, denkt de voetbalbond dat minder voetballers hun eerste wedstrijd(en) hoeven te missen. Daarnaast kunnen voetballers, trainers, teams én clubs zich beter voorbereiden op de start van de competitie. Als bijkomend voordeel loopt het voetbalseizoen ook langer door, wat betekent dat meer wedstrijden in de lente worden gespeeld, met hierdoor meer kans op mooi weer! Hoe de speeldagenkalender definitief wordt vormgegeven bespreekt de voetbalbond de komende periode met verenigingen door heel het land.

Amateurclubs hakken de knoop door
Naar aanleiding van de vraag uit het amateurvoetbal overweegt de KNVB om de competitie in 2017/’18 in het weekend van 23 en 24 september te starten. Dit geldt dan voor de A-categorie (1e tot en met 5e klasse mannen standaard en reserve, jeugd en vrouwenvoetbal) en de volledige categorie B in het amateurvoetbal. Het bekertoernooi start voorafgaand op 2 en 3 september met de eerste bekerpoulewedstrijden. Na drie bekerpoulewedstrijden, die allemaal in de daaropvolgende weekenden gespeeld worden, begint de competitie. In januari gaat de KNVB het land in om de plannen voor te leggen en samen uit te werken. Dit gebeurt op themabijeenkomsten, door heel het land, met clubvertegenwoordigers. Het is de insteek om uiterlijk voor 1 februari duidelijkheid te hebben over de speeldagenkalender van 2017/’18. Of het amateurvoetbalseizoen 2017/’18 inderdaad later gaat beginnen hangt af van de reactie van amateurclubs. Wil je hierover meedenken of een mening en/of suggestie geven? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tweede en Derde divisieclubs beginnen competitie op 26/27 augustus
Met de vertegenwoordigers van de Tweede divisie, Derde divisie en de Hoofdklasse is wel al besloten om de competitie later te beginnen. Voor de hoogste twee amateurdivisies is de competitieaftrap in het weekend van 26 en 27 augustus. De Hoofdklasse is één weekeinde later aan de beurt op 2 en 3 september. Zoals gebruikelijk worden in augustus ook de eerste wedstrijden om de landelijke KNVB Beker gespeeld. De eerste kwalificatieronde staat gepland op zaterdag 19 augustus en de tweede ronde voor woensdag 23 augustus. Indien mogelijk worden wedstrijden van de tweede kwalificatieronde in het weekeinde van 26 en 27 augustus gespeeld. Uiteraard kunnen dit dan alleen wedstrijden zijn waar geen Tweede en Derde divisie clubs bij betrokken zijn.

De volledige speeldagenkalender voor het seizoen 2017/18 wordt zo snel mogelijk na 1 februari gepubliceerd op knvb.nl.

Met vriendelijke groeten,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling
Operationeel manager

Verdien €50

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Waarvoor aanmelden?
Please wait

Royal Sponsor

Prince Sponsor