Zaterdagochtend 11.30 werden de mannen van ON 4 op sportpark Coendersborg verwacht. Na het spelletje van vorige week: ‘wie kan zo brak mogelijk bij de wedstrijd verschijnen’ stonden er nu 13 fitte spelers en waarvan 1 brak aan de traditionele aftrap.

Van de 14 mochten er deze wedstrijd natuurlijk maar 11 worden opgesteld. Aangezien doelman Ricardo de inkomst van Sinterklaas in Maassluis had gemist hoopte hij deze zaterdag in Den Haag de goedheiligman alsnog te kunne begroeten. Daarom kon dit seizoen de 2e doelman eindelijk zijn debuut maken. Geert Veldkamp AKA ‘de man die altijd de 0 houdt’ mocht de eerste helft keepen. De defensie bestond uit de standaard 4 musketiers en het middenveld werd bezet door Arno, Bas, Fokke en Hans. Rick O en Willem moesten voor de doelpunten gaan zorgen.

Erik Hoeksema(aanvoerder) had eindelijk door gekregen dat zijn praatjes voor de wedstrijd nooit echt werden begrepen dus deze keer heeft Erik een opstelling op papier meegenomen zodat ook Martijn en Wieger de opstelling begrepen. Na een goeie peptalk van Erik en Martijn en mooie hitjes uit de speakers konden we beginnen.

The Knickerbockers 14 heeft 6 punten meer dan Oranje Nassau 4, dus dat er gevochten moest worden voor 3 punten was duidelijk. Vanaf de aftrap is Oranje Nassau niet scherp en is het voetbal niet om aan te zien. De bal is vaker buiten het veld dan binnen het veld en 2 passes in de voeten naar een teamgenoot zit er ook niet in. Er zijn nog geen kansen gecreëerd en TKB is beter.

Bas ‘de man van glas’ heeft zijn stempel dit seizoen nog niet kunnen drukken en ook vandaag moet hij na 10 minuten naar de zijlijn, Martijn komt voor hem in de ploeg.

Martijn heeft een fantastische invalbeurt, het is vanaf de eerste minuut al een vechtwedstrijd en de laatste wedstrijd heeft ON 4 laten zien dat ze dit uitstekend kunnen. Martijn geeft het goede voorbeeld wint zijn duels en trapt ineens uit het niets de bal weer naar voren, dit lijkt een kansloze bal maar spits Rick Ottens weet de bal (die met 60 kilometer per uur naar beneden komt) precies goed te raken en in de rechter kruising te plaatsen. Een fantastische goal in de 36e minuut.

De resterende 10 minuten is het devies ‘Lange halen snel thuis’. Elke bal wordt blind naar voren geramd en Rick en Willem moeten er proberen iets van de maken. Dit lukt niet, maar de duels worden gewonnen en de 0 wordt gehouden in de eerste helft. Keeper Geert heeft 6 fantastische reddingen verricht waardoor hij zijn naam eer aan doet en de ploeg vertrouwen geeft.

Rust.

Na 45 minuten vechtvoetbal waren de jongens toe aan de thee. Willem had een stijve nek gekregen van het kijken naar de hoge ballen die naar voren werden geramd en wil graag wisselen. Wieger neemt zijn positie in de spits over. Rick Heemskerk neemt de positie van Geert in de goal over en Geert schuift door naar het middenveld. Erik roept nog 2 keer dat de tactiek goed werkt dus ook voor de tweede helft Lange halen snel thuis.

De tweede helft is weinig anders dan de eerste helft. TKB blijft aanvallen en ON blijft de ballen naar voren schieten. Maar deze tactiek levert af en toe goede counters op. Wieger ‘De beul’ gaat goed zijn duels aan en levert de bal bij Rick Ottens in, die op zijn beurt Wieger weer diep stuurt die 1 op 1 met de keeper komt te staan en natuurlijk koelbloedig in de korte hoek raak schiet. 2-0.

TKB komt wel goed terug en maakt uit de 21e corner de 2-1. Rick Heemskerk ‘de man die minstens 1 goal tegen heeft’ kon de bal niet tegen houden.

Het lijkt even spannend te worden maar dan krijgt Arno het op z’n heupen en er wordt zowaar gecombineerd op het middenveld. Na een mooie pass van Hans kan Arno de bal bij de tweede paal neerleggen, waar Rick Ottens de bal gemakkelijk binnen kan koppen. Rick, onhandig als die is loopt nog wel even tegen bovengenoemde paal aan, maar ach het staat 3-1!

In de 72e minuut wordt de assistent-koning (Arno) lichtjes geraakt en deze laat zich zoals altijd maar al te graag vallen. Vrije trap. Zoals dat bij ON4 gaat staat Hans Veldman klaar om de bal te nemen, maar sinds dit seizoen is er nog iemand die ze wil nemen, Arno poels genaamd. Arno heeft dit seizoen bewezen over een goede traptechniek te beschikken en mag de vrije trap nemen. Met een mooi schot raakt de bal net het hoofd van de nr 14 van TKB waardoor de bal perfect in de kruising valt. Eigen goal, maar wel 4-1.

In de 76e minuut mag TKB aanleggen voor een penalty. Rick H. kiest de goede hoek maar de bal is goed ingeschoten. 4-2. Dit is tevens de einduitslag. Zoals vaste supporter Rolf zou zeggen: lelijk voetbal is ook voetbal. En met dit lelijke voetbal hebben we gewoon 3 punten binnen.

Volgende week spelen we uit tegen The Knickerbockers 15 om 17.00 uur.

Man of the match: Anne Tillema

 

Verdien €50

KNVB info ON4