Dat het vandaag geen makkie zou worden was duidelijk. Na een goede training op de donderdagavond wisten de mannen wat ze te doen stond. Vroeg naar bed en het promillage in de gaten houden. Zo stonden er op de afgesproken tijd 4 fitte spelers bij sportclub GRC! Het kon beginnen. Na wat mooie Anekdotes van de afgelopen nacht vulde het terras van GRC zich met de oranje hemden. Dat Joris er zin in had was te zien, hij verruilde vandaag de Volvo voor een fiets. Echter had dit ook te maken kunnen hebben met het feit dat doelman Ricardo graag opgehaald zou worden omdat 2 tassen in de bus toch een grote last zou zijn. Op dit moment had de nieuwe gelegenheidsspits Fokke steeds meer vertrouwen op een plekje in de basis waar uiteraard geen gehoor aan werd gegeven. Geert was naar de kapper geweest en Erik uit z'n bed gevallen. Kortom alle middelen voor een stunt waren aanwezig!

In de kleedkamer werd de goede sfeer doorgezet. Heemskerk gaf aan goed te hebben geslapen (dit bleek na de wedstrijd in een badkuip geweest te zijn) en de hits van vroeger werden door Fok-e gedraaid. Dit tot grote tevredenheid van routinier Bas die vandaag zijn klusjes aan de kant had gelegd en kon rekenen op een basisplekje. Arno kreeg te horen dat hij wederom niet op zijn plekje speelde en Ottens trakteerde aanvoerder Erik op een keurig nieuw bandje voor de linkerarm. Willem was tijdens de voorbereiding alweer aan het genieten van alles om hem heen en Anne smeerde nog even een pot balsem over zijn fragiele benen.

In het veld kregen de mannen nog even te horen dat het op karakter moest en dat ze mentaal niet zo sterk waren. Zo werd de toss verloren en was het vanaf minuut 1 alle hens aan dek. Dat GRC dit seizoen nog niet verloren had viel al snel op. Deze ploeg ging direct op de aanval en zette de achterste linie van ON flink onder druk. Het loeren op de counter werd deze wedstrijd dan ook iets te letterlijk genomen waardoor doelman Ricardo na een foutje achterin mocht vissen.. 1-0. Ook na deze tegenslag deden de jongens wat ze konden en wisten ze tot de laatste minuut voor rust de pot verder dicht te houden. Het laatste schot in de eerste helft kwam dan ook van de thuisploeg. Een zachte krul die doelman Ricardo naast wilde kijken draaide toch in het netje. Balen!

De tweede helft gooide trainer Erik een paar frisse jongens in het veld waaronder de topscorer die luistert naar de naam Ottens. Het geloof kwam terug en er werd zelfs wat gecreëerd. Maar zoals de one liners bij jullie bekend zijn, zijn ze dat bij ON4 ook. Als je ze zelf niet maakt... enfin. De 3-0 van GRC leek dan ook meer op een potje worstelen met de vaste #1 van ON in de 5 meter. Dit was het moment dat aanvoerder Erik dacht dat het maar beter was om te gaan werken en hij verliet het veld nadat de nieuwe band bij Martijn om de arm werd geschoven. Een applaus voor deze jongen zat er niet in omdat de vaste supporters op familie weekend waren. Rolf was er wel, maarja.. Het mooiste doelpunt van de dag kwam bijna op naam van Martijn wanneer hij een hoge bal keurig in een keer over de keeper wist te stiften. Helaas bleek dit de doelman van ON te zijn die met veel moeite gestrekt ging. Er wordt door men gezegd dat dit emotie opleverde op het gezicht van Rolf, helaas is hier geen bewijs van. Even later waren de mannen leeg, GRC kwam nog een keer 1 op 1 en ronde de eindstand af op een 4-0. De nodige felicitaties werden uitgedeeld en na een aantal minuten was dit bij velen alweer vergeten. GRC bleek een maatje te groot.

Volgende week speelt 4 thuis tegen de knickebockers. hier vallen punten te halen! Wij zien de ouders van Anne en Rolf zijn zusje dan ook graag om 12:30 op sportpark Coendersborg.

Verdien €50

KNVB info ON4