Brenda Kuiper had gesproken. De quote van de dag was geboren en met deze instelling gingen de dames van ON2 afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek in. Keepster Anne van der Baan kon door een blessure helaas niet spelen, waardoor Chantal Vlaar uit ON Vrouwen 1 in haar plaats werd gezet. De wedstrijd begon uiteindelijk wat later dan gepland, maar dat weerhield de vrouwen niet van hun focus. Dit uitte zich dan ook in het spel: ON2 combineerde goed en er was mooi voetbal te zien. In de 10e minuut was er voor ON een corner die afsloeg, maar Kirsten Wiersema wist hieruit met een strak schot de 1-0 er in te tikken. ONS Sneek werd vervolgens wat onrustig en na een botsing op de zestien tussen hun keeper en een van hun verdedigers, was er een kans voor Amy in het veld. Maar zij schoot ze de bal helaas voor het doel langs. ON bleef voetballen, maar creëerde niet veel kansen. Dit gold ook voor ONS Sneek. Dit kwam met name doordat ONS Sneek’s tactiek op directe mandekking gericht was (oftewel de ‘knuffelafstand-techniek’, aldus Amy in het Veld). Hierdoor was het voor ON soms lastig om vrij te komen.

Het eerste halfuur van de wedstrijd zat er bijna op en het stond nog steeds 1-0. Maar na een redding van Chantal waardoor ze de bal nét buiten de zestien vasthield, werd er een vrije trap aan ONS Sneek gegeven. Een hard schot vanuit randje zestien leidde tot de 1-1. ONS Sneek kreeg de smaak vervolgens te pakken en maakte na een foutje in de verdediging van ON de 1-2. ON werd door deze twee snelle tegendoelpunten een beetje overrompeld. Hierdoor waren ze tot de rust vooral bezig met het zoeken naar het voetbal die zij in het begin van de eerste helft speelde.

Na de rust was Brenda Kuiper in de plaats gekomen van Chantal Vlaar en was het tijd voor ON om zich weer te herpakken. Zo wist ON elkaar weer te vinden en werd de ruimte weer goed benut, ondanks dezelfde mandekking door ONS Sneek. Dit zorgde er voor dat het spel vooral plaatsvond op de helft van de tegenstander en dat ON de bal een paar keer goed wist voor te zetten.

Na een kwartier vonden er wat wisselingen plaats in de voorhoede. Klarieke Sebens nam van Jitske Janssen de plek van rechtsbuiten over en in de spits werd Gemma Nijst gewisseld voor Eline Blaauw. Eline was door een blessure er lang uit geweest, maar ze maakte direct een mooie comeback: Na nog geen vijf minuten scoorde ze via een zacht schot op het doel. De keeper verkeek zich namelijk, waardoor de bal rustig via de binnenkant van de paal het doel in rolde. Het was nu 2-2. De strijdlust om met de winst naar huis te gaan was bij beide ploegen nu goed te merken. Zo wist ONS Sneek nog een keer door de verdediging te breken, maar wist Brenda Kuiper met een mooie redding de bal uit het doel te houden. Niet lang hierna probeerde Anissa Ifrassan met een afstandsschot de bal in het net te krijgen, maar dit schot ging er net naast. Ook een schot van Iris Bijker in de laatste minuut resulteerde helaas niet in het doorslaggevende doelpunt. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel.

Opstelling ON Vrouwen 2:
1. Chantal Vlaar (45’ 17. Brenda Kuiper); 2. Tessa Douma; 3. Justine Hoek; 4. Kirsten Wiersema; 5. Sanne Hoeksema; 6. Iris Bijker; 7. Jitske Janssen (65’ 14. Klarieke Sebens); 8. Anissa Ifrassan; 9. Gemma Nijst (63’ 12. Eline Blaauw); 10. Carmen Haitsma; 11. Amy in het Veld; 13. Elise Blaauw.

Verdien €50

KNVB info VR2