Het eerste vrouwenelftal van Oranje Nassau heeft afgelopen zaterdag de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden, dit was tegen Stedoco: 2-4. Op basis van de ranglijst (verschil van 3 punten) was vooraf duidelijk dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder zouden doen. Gekeken naar het voetballende gedeelte was Oranje Nassau de bovenliggende partij, terwijl Stedoco in effectiviteit de boventoon voerde.

In het begin van de wedstrijd had Oranje Nassau moeite om onder de druk van de bezoekers uit Hoornaar uit te voetballen. Dit kwam mede door de slordige passing en de ongeconcentreerde indruk die de ploeg uitstraalde. Al na drie minuten had Stedoco zomaar op voorsprong kunnen komen na slordigheid achterin, maar de aanvalster verzuimde dit buitenkansje af te maken. Na een kwartier spelen was het echter wel raak. Een lange bal werd goed gecontroleerd door de behendige spits en met een schot vanuit de lucht wist ze Chantal Vlaar te passeren.
De vroege achterstand had Oranje Nassau misschien wel nodig, want na de tegengoal begon Oranje Nassau beter te spelen en ook kansen te creëren. Er werden drie kansen in drie minuten gecreëerd, maar de inzetten van Esther Behling (schot) en Eline Bakker (kopbal) misten de echte precisie. De gelijkmaker kwam er even later alsnog. Een lange bal werd buiten het strafschopgebied tegen een hand aan gekopt door Klarieke Sebens, de scheids beoordeelde dit als een penalty. Michelle de Vries nam zelfverzekerd plaats achter de bal en schoot de bal onhoudbaar in de hoek. De gelijke stand bleef echter niet lang op het scorebord. Twee minuten na de gelijkmaker lag de bal alweer aan de andere kant in het doel, nadat een fout in de opbouw genadeloos werd afgestraft door Stedoco.
Oranje Nassau moest opnieuw proberen om de gelijkmaker te forceren en de kansen waren er genoeg. Annika Vos kwam alleen voor de keepster te staan, maar ze kreeg de bal net niet goed mee. Ook een combinatie tussen Michelle de Vries en Klarieke Sebens eindigde in een goede kopkans voor Michelle, maar ook deze kans was niet aan Oranje Nassau besteed. Dat Oranje Nassau onterecht met een achterstand de rust in ging, was duidelijk.

In de tweede helft gebeurde er een stuk minder dan in de eerste helft. Stedoco wist in de eerste tien minuten na rust de voorsprong met twee doelpunten uit te bouwen. Het derde doelpunt werd binnengeschoten vanaf de penaltystip na een vermeende handsbal en het vierde tegendoelpunt werd binnengeschoten na een vrije trap. Oranje Nassau had moeite om tot echte kansen te komen en dit gebeurde dan ook pas tien minuten voor het eindsignaal. Een vrije trap van Melanie hooghiemstra leidde tot een goede kopkans voor Eline Bakker, maar haar kopbal miste de juiste richting. Vlak voor tijd wist Oranje Nassau echter nog wel een keer te scoren. Aan de linkerkant werd een vroege voorzet vanaf rechts van Klarieke Sebens van dichtbij ingeschoten door Suzanne Nieuman, die na blessureleed haar rentree maakte in het eerste vrouwenelftal van Oranje Nassau. Het doelpunt was echter alleen voor de statistieken nadat de scheids niet veel later de wedstrijd beëindigde.

Opstelling Oranje Nassau:

1. Chantal Vlaar; 2. Sanne Brand; 3. Sanne Beerta; 4. Marieke Dijk; 5. Sabrin Koster (56’ 12. Melanie Hooghiemstra); 6. Eline Bakker; 7. Klarieke Sebens; 8. Annika Vos (73’ 13. Nadia Oukake); 9. Michelle de Vries; 10. Maaike Stam; 11. Esther Behling (45’ Suzanne Nieuman)
Coach: Loran Vrielink

Opstelling Stedoco:

1. Sharon Schoonderbeek; 2.Sophie oude Ophuis; 3. Evy Bergmans; 4. Cindy Karsdorp; 5. Joy van der Elst; 6. Esther Lakerveld; 7. Nienke Damen (13. Juvainy Keller); 8. Birgit Bijleveld; 9. Vanity Barendse (15. Rosanne Scheurwater); 10. Solange de Smit; 11. Megan Verhaaf (14. Melissa Reuser).
Coach: Irma de Witte

 

Verdien €50