17 september 2016 Oranje Nassau dames 4 – Winsum dames 2
Vandaag stond de eerste echte competitie wedstrijd op het programma. Gelukkig niet de eerste wedstrijd die we als team moesten spelen, want er is al gespeeld voor de beker en geoefend. Een overzicht hiervan.
25/8 Winsum Da2 – ON Da4 (oefen) 1-2
Doelpuntenmakers: Femke en Lee
27/8 Siddeburen Da1 – ON Da4 (beker) 0-8
Doelpuntenmakers: Jessica, Britte,Denise, Shireen,Laura, Saskia 3x
31/8 WVV Da1 – ON Da4 (beker) 1-5
Doelpuntenmakers: Lee, Britte,Saskia, Femke, Shireen
3/9 ON Da4 – Loppersum Da1 (beker) 8-0
Doelpuntenmakers: Lee2x, Denise, Mariel,Saskia, Femke, Jessica,Laura

Vandaag dus de eerste echte confrontatie. In de voorbereidingsperiode geoefend tegen hun en uiteindelijk met 1-2 gewonnen, maar het wat een moeizame wedstrijd. Dat moest dus vandaag anders.

Op papier een selectie van 17 speelsters, maar door verschillende redenen kwamen we vandaag precies tot 11 speelsters. Geen verassingen in de opstelling, maar dan kan ook bijna niet met elf speelsters. Iedereen weet wat die moet doen en is gebrand om deze wedstrijd te winnen. Op het veld staat Anne onze assistent coach en tevens grensrechter als klaar om ons klaar te stomen voor de wedstrijd. Een warming up die anders is als dat we gewend zijn. Heel ontspannen en al kletsend mogen we de warming up gaan doen. Bert de Goeij zorgt er voor dat onze keepster warm en gefocust is voor de wedstrijd. Nadat de scheidsrechter heeft gevloten om dan echt te gaan beginnen geven we elkaar allemaal nog een high five om elkaar succes te wensen en elkaar nog even scherp te maken.

Gelijk volle bak in de aanval en niet afwachten wat zei doen. Al vrij snel creëren we enkele kansen en volgt al de 1-0. Inmiddels zijn er nog geen uitbraken geweest van de kant van Winsum en gaat ON vrolijk verder met mooie en snelle aanvallen opzetten. Waar Wouter al geruime tijd op hamert tijdens de trainingen laten we nu eindelijk eens zien tijdens de wedstrijd. Snel en zorgvuldig samenspel resulteert dan ook in vele kansen voor ON. Aanvallen over links, aanvallen over rechts, steekballen dwars door de verdediging heen. Allemaal mooie aanvallen, maar helaas belonen we ons zelf niet altijd met een goal. Na 45 minuten fluit de scheids voor de rust en staat we voor met 6-0.

Tweede helft geen wijzigingen, dat kan ook bijna niet anders met elf man maar toch. Een compliment voor het team lijkt me zo. Uiteraard vallen er nog enkele dingen te verbeteren, maar als we zo door gaan in de tweede helft valt er niet te klagen en kunnen we met opgeheven hoofd en de borst vooruit het veld verlaten en ons in de kantine belonen met een wel verdient biertje.
Vele aanvallen aan de kant van ON en een enkele uitbraak van Winsum, maar zei stuiten telkens op de uitstekend keepende Dafna. Ver voor de goal en alle ballen die achter de verdediging van ON vallen zijn voor haar. Een ergernis aan de kant van Winsum. De keepster van winsum doet het tegen over gestelde en blijft op de lijn staan, althans binnen het 5 meter gebied. Dit resulteert in verscheidene 1 op 1 duels met de keepster. In deze helft vallen er nog 4 goals voor ON. Goals gemaakt op verschillende manieren, bekeken afstand schoten(jessica), intikkers bij de eerste paal (saskia) en zo nog enkele goals uit het spreekwoordelijke boekje. Wederom worden niet alle kansen benut, maarja als je met 10-0 wint is er niemand meer die het daar over heeft. Wat dan heerst is vreugde en blijdschap met het vertoonde spel en de dik verdiende overwinning.

Doelpuntenmakers van vandaag: Britte, Jessica, Lotte 2x, Laura 2x, Saskia 4x
Zaterdag 24 september spelen we de verste uitwedstrijd van het jaar en treden we aan tegen VMC Amicitia Dames 1. De wedstrijd start om 14:30 uur.

Verdien €50

KNVB info VR4