Het notulenboekje was na twee weken Curacao met Maud weer aanwezig op de bank en kon gevuld worden met een verslag, geschreven door de wissels en andere bankzitters. Het boekje bevat nu allerlei interessante trivia over de wedstrijd en zoveel insight information dat er direct ook om censuur werd gevraagd. Daarom een misschien wat minder smeuiig verslagWinking face.

Na het gelijkspel van vorige week hadden beide teams dezelfde missie: winnen om door te gaan naar de finaleronde. Twee dingen wisten we: 1. winnen van Blauw Wit is mogelijk en 2. het zal niet makkelijk worden. We hadden vorige week gezien wat de tactiek van Blauw Wit is: zo snel mogelijk de bal bij de voorhoede zien te krijgen.
De dames achterin (Isa, Marit, Justine en Iris) waren daar op voorbereid, zaten dicht op hun tegenstander en gaven goed rugdekking. Daardoor werd er weinig weggegeven en was er zelfs ook ruimte om samen met het middenveld (Silver, Renate en Sanne) meermaals mooie driehoekjes te laten zien en daarmee de aanval op te bouwen.

Vanaf het middenveld werd de voorhoede (Esther, Nina en Jose) geregeld goed bediend. De verdediging van Blauw Wit liet zich echter moeilijk verrassen. De eerste helft bracht daarom weinig kansen voor beide teams. Echt moeilijk hebben zowel Chantal als de keepster van Blauw Wit het niet gehad. Grootste kans was een vrije bal die door Renate zeer goed genomen werd en helaas op de kruising van lat en paal belandde. Dieptepunt van de eerste helft was de blessure van Marit. Na zo'n 25 minuten spelen leverde een flinke botsing met de tegenstander een zeer pijnlijke knie op. Hinkend moest ze het veld verlaten en zondag bleek de knie bij dokterscontrole gekneusd te zijn. Gelukkig hadden we Linda als waardige vervanger op de bank en na een korte warming-up kon zij de plek van Marit innemen.

0-0 was de ruststand.

De tweede helft begon in dezelfde opstelling en met dezelfde windrichting waardoor wij nu de wind mee hadden. De eerste aanval was voor ons en de tweede voor Blauw Wit, deze ging via de onderkant van de lat via de paal het veld weer in, pfieuw! Een kleine tien minuten later treft een vrije trap van Renate de lat. Niet pfieuw, jammer! We zijn allemaal toe aan de 1-0 en we blijven aandringen. Na een kwartier in de tweede helft wordt Iris gewisseld voor Laura. Vijf minuten later heeft Silver het op de heupen, ze creëert haar eigen ruimte en besluit het van zo'n 25 meter afstand te proberen. Het schot heeft de juiste snelheid en richting en de keepster van Blauw Wit heeft het nakijken, 1-0. Een hele dikke YES!

De wedstrijd is dan zeker nog niet gespeeld en we blijven combineren en aandringen. Daardoor houden we het overwicht en creëren we nog wat kleine kansen, die echter niet tot meer goals leiden. Tien minuten voor tijd brengt Paula verse energie binnen de lijnen als ze de plek van Nina inneemt. Blauw Wit blijft onder druk staan en zonder billenknijpmomenten wordt de wedstrijd uitgespeeld. Grote blijdschap bij alle meiden, de trainer en het ON-publiek. YIHAAAAA, weer een verdiende stap dichter bij promotie!!

En nu? Twee wedstrijden tegen een welbekende tegenstander: Lycurgus Vr2. Hen troffen we eerder in de voorbereiding, we schakelden ze uit voor de beker, na 2 competitiewedstrijden (thuis gewonnen, uit gelijk gespeeld) kwam er een beslissingswedstrijd om de tweede periodetitel waarin we in de verlenging met 1-0 verloren. Wij kennen hen, zij kennen ons, alle duels waren spannend en we scoren niet makkelijk tegen elkaar. Dat beloven dus twee spannende wedstrijden te worden. Zaterdag 23 mei thuis om 14.30 en een week later uit om 14.30.

Wat we nog meer weten is dat Lycurgus een enthousiaste achterban heeft die ongetwijfeld met veel kabaal langs de zijlijn zal staan. Help ons dus met niet alleen op het veld te winnen, maar ook om het veld door in groten getale en met veel enthousiasme VR3 te komen aanmoedigen. We kunnen elke stem gebruiken!

Leuk feitje: van de vier overgebleven teams die strijden voor de twee plekken in de 2e klasse zijn er 3 uit onze eigen 3e klasse H (Lycurgus dus en ook de derde periodekampioen Achilles is door, zij spelen tegen VIOD, degradatiekandidaat uit de 2e klasse). Er gaat er dus in elk geval naast Groen Geel nog eentje promoveren. En laten we hopen dat wij dat zijn!

Verdien €50

KNVB info VR3