De laatste competitiewedstrijd waarin heel wat op het spel stond: handhaving van de derde plek op de ranglijst bij winst of verlies en daarmee de vervangende periodetitel van de kampioen (Groen Geel of Achilles). Vanaf het begin werd er prima gevoetbald door ON. De meiden waren gebrand op de winst en gingen op jacht naar de openingstreffer. De afronding was echter steeds ongelukkig, ballen gingen naast, op de paal en vooral ook op de keepster van Bedum. Bedum probeerde het met de hoge ballen over het middenveld heen om hun snellere speelsters voorin te bereiken. Daar had onze verdediging het soms moeilijk mee waarbij enkele valpartijen ook al niet hielpen. Maar alles werd goed opgelost en echte kansen kreeg Bedum nauwelijks. Tot die ene bal die na een dik halfuur spelen door Bedum in ons doel werd gewerkt. Bah bah bah! 0-1 was de ruststand.

Maar gelukkig hadden we nog eens 45 minuten voor de boeg. Jose en Marieke werden gewisseld voor Esther en Paula. Nieuwe frisse aanvalsenergie! De tweede helft leek toch een herhaling te worden van de eerste. Wel kansen, geen goals. Tot wederom na een dik half uur spelen een aanval eindigde met de bal in het doel. Het doel van Bedum: 1-1. Het gejuich was tot ver in de omstreken van Coendersborg te horen. Tot Maud en Angelique op Curacao aan toe zelfs! Mooi, back on track! En een dikke minuut later scoorden we weer: 2-1. Nu kon het ons niet meer ontglippen. En zo geschiedde....

Nu op naar de nacompetitie en hopelijk promotie maar de tweede klasse. Dat zou een verdiend einde van dit seizoen zijn!

We hebben gepuzzeld en weten zo goed als zeker tegen wie we moeten, maar wachten toch eerst maar even de KNVB af.

Alle supporters: houd 9 en 16 mei vrij in je agenda's en moedig onze meiden aan op weg naar nog meer doelpunten. Bij winst volgt op 23 en 30 mei de tweede en laatste ronde.

Verdien €50

KNVB info VR3