Na de verloren beslissingswedstrijd om de tweede periodetitel tegen Lycurgus 2 hadden we een volgende missie: de derde plek in de ranglijst behouden en veel doelpunten maken. Winnen dus, maar dat is uiteraard elke week de missie. Daarnaast draaiden de duimen voor Achilles en Groen Geel, als zij beide hun laatste twee wedstrijden winnen dan is de kans groot dat wij een vervangende periodetitel krijgen en de nacompetitie ingaan. Dat we veel doelpunten in 1 wedstrijd kunnen maken, bleek een week eerder al met de 8-0 tegen Muntendam. En met de weinige punten die De Pelikanen tot nu toe heeft gehaald, leek alles mee te kunnen zitten. Maar dan moet je het nog wel 'even' doen.

Het was fris en keurig op tijd stonden 22 speelster klaar om te beginnen. De scheidsrechter bleek na een misverstand echter nog binnen te staan wachten op de pasjes. Bijna 10 minuten later kon de wedstrijd alsnog beginnen. Dat ging al snel met leuke combinaties aan ON-zijde. Renate, die voor het eerst bij ons te gast was, deed daar lekker aan mee en opende na een minuut of 7 de score voor ON. Het was duidelijk dat ON het betere van het spel had. Het was ook duidelijk dat we een bijzondere scheidsrechter hadden. Lichamelijk contact, al was het maar een aai langs iemands mouw, werd afgefloten en als overtreding aan ON toegerekend. Het mocht de pret niet heel erg drukken. Na 20 minuten spelen, volgde een mooie combinatie tussen Anissa en Laura waarna Renate haar tweede goal kon scoren.

De Pelikanen probeerden wat terug te doen en kregen kort na ons tweede doelpunt een aantal corners. Deze werden niet echt gevaarlijk en de derde corner kon Chantal vangen. Esther wachtte bij de middenlijn en kon met een verre uittrap van Chantal gelanceerd worden. Via Laura werd Anissa aangespeeld die hem zo kon intikken: 0-3.

Het laatste kwartier van de eerste helft bleef doelpuntloos. Chantal kreeg af en toe een aanval van De Pelikanen te verwerken, maar wist dan steeds goed en vaak eenvoudig te redden. Ook de verdediging van ON stond haar mannetje. Het centrale duo Hannah en Justine kon van achteruit goed opbouwen en vleugelverdedigers Isa en Annika kwamen geregeld tot de achterlijn van De Pelikanen om de bal voor te zetten of een hoekschop te versieren.

Vlak voor rust kregen we weer zo'n hoekschop en groot was onze verbazing toen de scheidsrechter het rustsignaal gaf zodra de bal geschoten was. Hij meldde dat de bal één omwenteling gemaakt moet hebben en dat je dan mag fluiten. Het zal, wij hadden het nog nooit eerder ergens gezien, maar de stand was niet dusdanig om ons op te gaan winden.

Na de rust maar weer doorpakken om het doelsaldo op te hogen. Dat leverde na een mooie assist van Paula het derde doelpunt voor Renate en het vierde voor ON op. Waar we door de RR op de hoogte werden gehouden (in woord en beeld) van het bloemencorso in Sassenheim, konden we in 6 minuten drie goals melden. Na een mooie pass van Hannah kon Renate er weer eentje inprikken, vijf minuten later scoorde Paula de 0-6 en nog een minuut later Esther de 0-7. Daarna werd het toch even rustig qua scoreverloop.

Marit nam de plaats van Justine in, Nina die van Renate en even later kwam Iris het veld in voor Esther (waarna Annika van linksachter naar rechtsvoor verhuisde). De tien haalden we niet, maar een corner van Annika werd een minuut of vijf voor tijd door Anissa keurig ingekopt: 0-8. Een volgende corner bood zicht op de 0-9, maar ook hier floot de scheids na één omwenteling van de bal af. Mission Accomplished;-)

Keurig gespeeld meiden! Zaterdag worden de laatste puzzelstukjes in onze competitie gelegd en weten we wie er kampioen wordt en wie de periodekampioenen zijn.

Verdien €50

KNVB info VR3