Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!


Daags na de mooie bekeroverwinning stond de stadsderby tegen The Knickerbockers op het programma. The Knickerbockers bood kampioen ON uitstekend weerwerk en koerste zelfs af op een overwinning. Toch werd de gelijkmaker vijf minuten voor tijd nog binnengeschoten, daarmee was een 1-1 gelijkspel het maximaal haalbare.
De vraag vooraf was hoe de speelsters van ON de midweekse bekerwedstrijd zouden hebben verteerd. De openingsfase leek hierop antwoord te geven: de bezoekers begonnen fel en geïnspireerd, en wisten al na vijf minuten een goede kans te creëren. Jody veroverde de bal na goed druk zetten en creëerde hiermee een 1 op 1 situatie, maar de keepster trok aan het langste eind. ON had lange tijd de voetballende overhand, en dit resulteerde in een aantal goede afstandsschoten. Michelle en Jody hadden beide de tijd en ruimte om van afstand te schieten, maar de echte precisie mistte hierbij. Het spelpeil van ON zakte na het goede begin weg, hetgeen de thuisploeg de gelegenheid bood om beter in de wedstrijd te komen. Brenda hoefde weliswaar maar één keer in actie te komen bij een gevaarlijke vrije trap, maar het was duidelijk dat TKB voelde dat een overwinning er in zat. Vlak voor rust wist ON nog gevaarlijk te worden uit een standaardsituatie, maar Beli kon de bal net niet de goede richting meegeven.
ON werd in de openingsfase van de tweede helft geconfronteerd met een aanvalsgolf van de thuisploeg. Het leidde na zes minuten spelen in de tweede helft tot de 1-0 van een aanvalster van TKB, die de bal na een kapbeweging vrij in kon schieten. De gasten werden hierdoor een beetje wakker geschud en probeerden meer de aanval te zoeken om de gelijkmaker te forceren. De keepster van TKB zag een schot van Sanne net naast vliegen en een schot van Jody kwam recht op haar af. Ook een schot van Nadia mistte de precisie. De gelijkmaker viel uiteindelijk een paar minuten voor tijd. Gaby kreeg de bal, na een goede actie en voorzet van Jet, voor haar voeten in de zestien en haalde onberispelijk uit. De gelijkmaker viel uiteindelijk te laat om er nog een overwinning uit te slepen, dit zou overigens ook niet terecht zijn geweest.
Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. ON 2 neemt het dan in eigen huis op tegen VIOD.

Verdien €50

KNVB info VR2