Hoewel ON dames 2 al kampioen is, werd de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Angelslo toch wel gezien als de kampioenswedstrijd. Zeker wanneer er gekeken wordt naar de sfeer, kan gezegd worden dat dit dé kampioenswedstrijd was. Sportpark Coendersborg was mooi versierd en er heerste een sfeervolle entourage. Maar voordat het officiële kampioensfeest kon losbarsten, moest er natuurlijk eerst nog gevoetbald worden.

ON had de intentie om mooi aanvallend voetbal aan het publiek te laten zien. In het eerste kwart van de wedstrijd waren er zeker een aantal mooie aanvallen. Er werden een aantal mooie aanvallen opgezet over de beide flanken, maar steeds kwam de voorzet of de eindpass net niet aan. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de openingsgoal uit een standaardsituatie ontstond. Na een corner aan de rechterkant ontstond er een scrimmage voor de goal, waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van Maaike belandde. Maaike had vrijwel een leeg doel voor zich en het was dan ook een koud kunstje voor haar om de bal achter de keepster te werken. Na het doelpunt had ON het meeste balbezit, maar had het moeite om noemenswaardige kansen te creëren. Doordat het spel te onnauwkeurig was, kreeg Angelslo nog een aantal keren de mogelijkheid om in het zestienmetergebied van ON te komen. Gelukkig bleken de aanvalsters van Angelslo niet op scherp te staan en hierdoor kon Brenda elke keer vrij simpel de bal tegenhouden.

Ook in het begin van de tweede helft had ON moeite om vanuit het vele balbezit gevaarlijk te worden. Doordat het verschil nog maar één was, moest er dus gewaakt worden voor een gevaarlijke uitbraak van de uitploeg. ON leek genoegen te nemen met een minimale overwinning, maar de score werd uiteindelijk in het laatste kwartier nog opgevoerd. Renate gaf na een fraaie actie de bal voor, waarna Klarieke de bal met haar hoofd achter de keepster kopte. Het derde doelpunt van ON was de mooiste van de middag. Een vrije trap op ongeveer twintig meter van het vijandelijke doel, werd op prachtige wijze in de bovenhoek gekruld door Suzanne. Het vierde en laatste doelpunt van ON werd weer ingeleid door Renate. Na wederom een mooie actie op de linkerflank volgde een voorzet op maat, die goed binnengelopen werd door Jet. De wedstrijd leek hiermee gelopen, maar door een persoonlijke fout in de verdediging wist Angelslo het net ook nog te vinden.

Na de wedstrijd barstte het feestgedruis los. Komende woensdag (22 april) staat de halve finale van de beker op het programma. De thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum zal om 19:00 uur afgetrapt worden.

Verdien €50

KNVB info VR2