Coronamaatregelen CVV Oranje Nassau

coronamaatregelenBeste voetbalvrienden,

We hebben al een tijdje te kampen met een Corona crisis. Gelukkig mogen we weer sporten en recreëren met elkaar. Jullie zijn dus weer hartelijk welkom op sportpark Coendersborg. Maar hiervoor moeten we de volgende regels wel in acht nemen:

  • Als je ziek bent of je ziek voelt, blijf dan thuis;
  • Houd (behoudens het sporten) 1,5 meter afstand van elkaar, dus ook in en rondom het clubhuis en ook rondom de velden!
  • Was je handen regelmatig grondig maar minimaal bij binnenkomst van de kantine en na een toiletbezoek;
  • Volg de pijlen in het clubhuis.

Ook willen we iedereen verzoeken om elkaar aan te spreken als de regels van het RIVM niet worden opgevolgd. Het virus onder controle krijgen moet een doelstelling zijn van ons allemaal!

Het tot dusverre mooie seizoen van de meiden van ON 2 kon in en tegen Sint Annaparochie eindelijk officieel bekroond worden met het kampioenschap. ON had hiervoor aan één puntje genoeg, maar er werd natuurlijk gestreden om de titel met een overwinning binnen te halen. De 18-koppige selectie van de Groningers kwam met enige vertraging aan in Friesland, waardoor de voorbereiding iets anders verliep dan gewild. Ook de weersomstandigheden en de condities van het veld waren verre van ideaal. Maar een aanstaande kampioen moet zich natuurlijk in weer en wind kunnen onderscheiden.

Het begin van de wedstrijd was van zowel de kant van de Friezinnen als van de Groningers wat onrustig. Hierdoor gebeurde er op een aantal speldenprikjes van beide ploegen na niet veel in het eerste kwart van de wedstrijd. Na een half uur spelen kreeg Suzanne de bal op circa twintig meter van het doel en zag eigenlijk geen andere mogelijkheid dan het lossen van een schot uit de tweede lijn. Dit deed ze niet onverdienstelijk: de bal draaide prachtig, onhoudbaar voor de keepster, in de bovenhoek: 0-1. Het doelpunt werkte enigszins bevrijdend voor de uitploeg, waardoor het spel wat minder onrustig werd. In het laatste kwartier van de wedstrijd wist ON wat gevaarlijker te worden, maar het was te onzuiver om noemenswaardige kansen te creëren.

In de tweede helft voetbalde ON niet alleen meer tegen Sint Annaparochie, maar ook de wind was zich tegen ON gekeerd. De wind en het vastzetten door de thuisploeg zorgde ervoor dat ON moeite had om met de bal van eigen helft af te komen. Toch had de thuisploeg voornamelijk hoekschoppen nodig om gevaarlijk te worden. ON wist er nog een aantal keren gevaarlijk uit te komen, maar dit leidde in de meeste gevallen niet tot een schot op doel. Het laatste deel van de wedstrijd stond eigenlijk in het teken van het behouden van de voorsprong en hopen op toch nog een succesvolle uitbraak. Deze kwam er niet, en daardoor stond de 0-1 stand na negentig minuten nog op het scorebord. Dit betekende dat het KAMPIOENSCHAP officieel binnen was!

Het kampioenschap is de verdienste van alle personen die hier op enige wijze aan bij hebben gedragen! Het kampioensfeest zal volgende week na de thuiswedstrijd tegen Angselslo losbarsten. Door het binnenhalen van de titel is het eerste doel bereikt, nu op naar het tweede doel: het winnen van de beker!

Verdien €50

KNVB info VR2