Inzet, strijd en passie….

In een onvervalst degradatieduel legde ON het af tegen de vrouwen van Fortuna Sittard. Een flitsende start kreeg geen passend vervolg. ON wekte niet altijd de indruk er alles aan te doen om de punten in Groningen te houden.
Het begon nog wel zo goed. Binnen een minuut stond de 1-0 op het scorebord. De aanname van Nathalie was prachtig en haar dieptepass op maat. Marian zag de keepster al uitkomen en tikte de bal behendig over haar heen. Publiek op de banken, een prachtgoal! Het duurde daarna zo'n vijf minuutjes voordat Fortuna over de schok heen was en ook aan de wedstrijd begon. De gasten hadden veel balbezit maar omdat hun spits de eerste helft volledig in de tang zat bij Celine (een lichtpunt deze middag) kwam daar niet veel gevaar uit. ON probeerde met snelle tegenzetten voor het doel te komen van Fortuna. Dat lukte prima in de 23ste minuut. Naily kwam op snelheid door op rechts. Haar voorzet was helaas net iets te hoog voor Nathalie om de 2-0 binnen te knikken. Nu kon de keepster eenvoudig de bal uit de lucht plukken.

Het volgende moment was in de 37ste minuut. Dit keer was de eindpass onvoldoende en smoorde de aanval al voor een serieuze doelpoging. Tussendoor ging Fortuna steeds meer het doel van Lotte bewerken met afstandsschoten. Die plukte ze bekwaam uit de lucht / van de grond. Tot de 44ste minuut: een schot van zo'n 25 meter werd van richting veranderd. Niet onverdiend maar wel onverwacht kwam daar de gelijkmaker en tevens der ruststand.

De tweede helft begon met een goed combinerend ON. Het zocht gecontroleerd de aanval. Al snel sloeg echter het noodlot toe. In de 52 ste minuut liet de spits van Fortuna zien wat ervaring doet. In een scrimmage schermde ze de bal goed af en legde die panklaar neer voor de 1-2. ON werd gedwongen tot een inhaalrace maar slaagde daar niet goed in. Halverwege tweede helft leek het definitief beslist. Fortuna kwam op 1-3. Gezien het spelbeeld leek het er niet op dat ON nog in staat was om iets te forceren. De hoop kwam echter 5 minuten voor tijd terug. Het was weer Marian die scoorde. Ze speelde zichzelf knap vrij en schoot van verre op de lat. Doellijntechnologie verzuchtte iedereen op de tribune maar de bal was zo vriendelijk om duidelijk achter de lijn tegen het net de rollen. Zo volgenden inclusief blessuretijd nog 9 spannende minuten. Kansje hier kansje daar maar tot een doelpunt kwam het niet meer.
Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer op het programma.

bakkie troost 8

scheidsrechter 7

Verdien €50