Bij winst op SPW en met hulp van concurrenten had ON 2 volgende week al de titel binnen kunnen halen. Het liep echter heel anders dan verwacht. Het spel van de thuisploeg was niet om aan te zien en SPW wist hier goed van te profiteren. Bij rust was de stond al 0-2 en na negentig minuten was de stand zelfs verdubbeld: 0-4.

De laatste weken was het spel van ON 2 al ondermaats, maar deze wedstrijd was toch wel het dieptepunt. De bezoekers uit Stadskanaal wisten hier goed van te profiteren, en dan met name de gevaarlijke nummer 10. De verdediging van de thuisploeg had veel moeite met haar snelheid en zij was dus ook degene die keer op keer voor gevaar zorgde. Waar SPW dreigend en gevaarlijk was, wist ON eigenlijk maar twee halve kansen in de hele wedstrijd te creëren. In de eerste helft waren zowel een voorzet vanaf links van Joyce als een voorzet vanaf rechts van Klarieke niet aan Jody besteed. Na deze halve kansen van ON was het SPW dat een drietal grote kansen creëerde. De eerste keer bracht de lat nog redding, maar de kansen die daarop volgden waren wel raak. Eerst kon er vrij simpel ingekopt worden bij een hoekschop, nog geen tien minuten later had de nummer 10 vrije doortocht naar het doel: 0-2.

Na rust moest ON duidelijk uit een ander vaatje tappen, maar het zat er niet in. Ondanks dat het spel wat beter was dan in de eerste helft, werd er zegge en schrijve geen kans gecreëerd in de tweede helft. SPW ging verder waar het in de eerste helft mee bezig was: de bal naar de nummer 10 spelen. ON kreeg maar geen grip op haar en mede hierdoor ontstonden enkele gevaarlijke situaties voor het doel van ON. Ondanks de hulp van de lat en een aantal goede reddingen van Brenda werd de score in de tweede helft nog opgevoerd tot 0-4.

Het was zeker een wedstrijd om snel te vergeten. Volgende week staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen de nummer twee Flevo Boys op het programma.

Verdien €50

KNVB info VR2