Al vanaf de aftrap was duidelijk dat Glimmen erop gebrand was om punten mee naar huis te nemen. En ook dat onze speelsters moeite leken te hebben met het spelen op echt gras. Passes die te zacht waren, niet aan kwamen, niet goed werden aangenomen. Het fanatisme waarmee een week eerder Achilles op de knieën werd gedwongen, was deze wedstrijd toch wat minder.

Ook nu werd de eerste helft toch vooral op het middenveld gespeeld. Dat leverde voor beide teams weinig kansen op en daar waar de bal in de 16 kwam, stond er een keepster haar werk goed te doen. Na de rust kwam Glimmen door een misverstand in onze verdediging, waarbij de bal net niet hard genoeg naar elkaar toegespeeld werd, op 0-1. Het publiek hoopte dat dat een zetje in de goede richting zou geven. En zowaar kwam er wel meer vuur in het spel van ON. Dat resulteerde niet zo heel veel later in een penalty nadat een verdedigster van Glimmen geen andere uitweg zag dan Nina te vloeren die dreigend met de bal aan de voeten hun strafschopgebied was binnengetrokken. Sigrid schoot hem keurig in de linker onderhoek. In een wedstrijd waarin het vaak 'net niet' was, was dit hem gelukkig gewoon wel, 1-1.

De wedstrijd kwam wat meer los wat tot kansen over en weer leidde. Chantal redde steeds keurig als Glimmen wat probeerde en ON mikte helaas steeds te hoog of te ver opzij, of niet hard genoeg. Tot Jose, naar schatting een minuut of tien voor tijd, de bal fraai over de keepster heen schoot en de bal via de binnenzijde van de lat over de lijn leek te gaan. Waarna de keepster hem in handen kreeg. Een toeschouwer die achter het doel stond verklaarde na afloop dat het een zuiver doelpunt was, de scheidsrechter had het in elk geval niet gezien. En de grensrechter van Glimmen bood geen opheldering.

De stand bleef op 1-1 en de escape gaf Glimmen vleugeltjes. Zowel speelsters als toeschouwsters roken mogelijkheden. Ze kregen het gelijk aan hun zijde en door pech bij ons belandde de bal vlak voor het einde voor een tweede keer in ons doel. Laten we erop vertrouwen dat dit een dipje was en we volgende week weer voor de volle 100% ten strijde trekken en punten gaan pakken!

Verdien €50

KNVB info VR3