Via een toeristische route i.v.m. open dag Hanze Hogeschool komt het team in Sauwerd aan rond de klok van 11.30. De meegereisde supporters hopen op de 13 graden met het zonnetje, helaas staat er toch een koude wind en de winterjassen blijven aan.


Met als gastkeepster Kirsten Wiersema gaan de dames beginnen aan de warming-up. Intussen wordt er in de bestuurskamer het wedstrijdformulier doorgenomen en informatie verkregen dat de ‘vaste’ scheids nog niet aanwezig is , maar er iemand achter de hand is. Na 100 minuten te hebben gespeeld blijkt ook waarom reserve. Op de bank nemen Paula, Silver en Isa plaats die het verslagboekje gaan bijhouden.
ON begint sterk in deze openingsfase op een bar slecht veld, als het nog 1 dag had geregend had deze wedstrijd echt niet door kunnen gaan. Toch komt SIOS tot een corner en Kirsten staat profi in haar domein van vandaag, de bal wordt dan ook gemakkelijk weggewerkt. ON zoekt weer de aanval op maar kunnen niet de kansen creëren die ze graag willen. Dan wordt er een overduidelijke overtreding op Sanne gemaakt maar de achterdehandscheids blijkt alleen oog te hebben voor overtredingen wel of niet gemaakt door ON en geeft vaak verkeerde spelhervattingsmomenten , die wel gunstig zijn voor de tegenpartij.


Marit staat achterin weer eens een super partij te spelen en heeft of vleugels of een te sterk houdend energie drankje gehad, want ze laat een verdedigingsactie zien waar freestylers jaloers op worden, hoog , sierlijk en effectief! In de 37ste minuut scoort José dan de openingstreffer, op aangeven van Esther en drukt met haar grote teen de bal langs de keepster. Inmiddels moet Sanne weer een overtreding incasseren zonder dat er voor gefloten wordt. De eerste helft verloopt verder tam met hier en daar een aanval en Kirsten heeft haar middag-gymnastiek ook gehad door de ballen steeds uit een verder gelegen weiland te moeten halen. Na rust is Nina van plaats gewisseld met Silver.
ON is gemotiveerd uit de kleedkamer gekomen maar is na 10 minuten spelen slordig met de bal en dat levert een tussenstand op van 1-1. Nu drukt ON door en er wordt meer gevoetbald op de helft van SIOS en gaan nu ook meer kansen creëren. In de 65ste minuut geeft Silver een steekpass op Maud, die vechtend verder langs de verdediging gaat en scoort de bal over de keepster 1-2! Nu volgen de kansen elkaar op voor ON en Sanne krijgt een mooie steekpass en neemt de bal op de slof en schiet 2 cm over. Isa komt het veld in voor Iris. Esther ontvangt de bal ook via een steekpass en dribbelt haar directe tegenstandster voorbij. Ze geeft een voorzet en Laura schiet de bal erin! … volgens de scheids buitenspel dus hij wordt niet genoteerd op het scorebord.


SIOS komt er nu niet meer aan te pas en er worden fouten gemaakt door tegenpartij. Een verkeerde terugspeelbal op hun keeper die de bal niet goed brengt de stand toch BIJNA op 1-3. Esther ruilt haar positie met Paula. In de 86ste minuut draait José goed van haar vrouw weg en schiet hard in de handen van de keepster. De supporters horen de coach van ON roepen dat het nog 5 minuten spelen is, daarop roept de coach van SIOS dat het nog 10 minuten spelen is.. wat ook de scheids hoort en het dus na 100 minuten spelen , gelukkig voor ON de punten mee gaan naar Coendersborg.

Nu voor de statistieken : Algeheel : derde op de ranglijst 1ste periode: op 1 GroenGeel 2e periode : op 1 GoenGeel , ON gedeeltelijk 2, met Achilles en Lycurgus die wel beter doelsaldo hebben. Zaterdag 14 maart staat dan ook de belangrijke pot Achilles voor de eventuele 2e periode op het programma. Lycurgus moet 4 april tegen SIOS voor deze periode. Met een beetje geluk? 3e periode: 1 wedstrijd gespeeld, 3 punten.

Verdien €50

KNVB info VR3