ON 2 mocht weer afreizen naar Friesland en trof met MKV ’29 een ploeg in vorm die de laatste wedstrijden moeilijk te verslaan bleek te zijn. Mede door de omstandigheden had ook ON, ondanks het vele balbezit en betere spel, het lastig tegen deze stugge tegenstander. Na een half uur spelen stond weliswaar de eindstand al op het bord, maar de Friezinnen hadden gedurende de wedstrijd een aantal grote kansen gehad om de gelijkmaker te maken.

De omstandigheden waarin de wedstrijd afgewerkt moest worden waren in het voordeel van MKV ’29: een zanderig hobbelveld en een dikke wind (het waait immers altijd in Friesland). In de eerste helft was het ON dat veel balbezit en het betere veldspel had. Het was echter MKV ’29 dat door een fout in de opbouw de eerste waarschuwing wist af te geven. Ondanks het vele balbezit had ON moeite om vanuit het positiespel kansen te creëren, en het had dan ook een standaardsituatie nodig om de verdiende voorsprong op het scorebord te zetten. Na een half uur spelen ontstond na een corner een kluts voor het doel waarna de bal voor de voeten van Maaike belandde, zij twijfelde niet en schoot beheerst binnen. De voorsprong werkte enigszins bevrijdend voor de uitploeg: na het doelpunt werden enkele mooie tikkie-takkie aanvallen op de mat gelegd. Het schortte echter aan de afronding, en hierdoor bleef MKV ’29 hoop houden op de gelijkmaker.

Na rust was het duidelijk zichtbaar dat MKV ’29 aan het voetballen was om de gelijkmaker te maken. In nog geen vijf minuten tijd kreeg de gevaarlijke aanvalster van de Friezinnen twee kansen, maar beide keren redde Chantal verdienstelijk. Ook ON wist enkele grote kansen te creëren om de voorsprong uit te bouwen, maar deze kansen waren niet aan onder andere Jody en Jet besteedt. Doordat het verschil maar één was, ging MKV ’29 steeds opportunistischer en gemener voetballen om toch de gelijkmaker te forceren. Hierdoor ontstonden enkele grote kansen, maar steeds was het ON dat, in de personen Chantal en Sanne, net aan het langste eind trok. Doordat MKV ’29 volop in de aanval ging, ontstond er veel ruimte bij hen achterin. ON wist bijna van deze ruimte te creëren, maar Ana was niet zuiver genoeg in de afronding om de laatste hoop van MKV de grond in te boren.

ON is uiteindelijk de terechte winnaar, maar deze ietwat onvriendelijke wedstrijd moet maar snel vergeten worden. Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma, de eerstkomende wedstrijd betreft een thuiswedstrijd tegen SPW op zaterdag 21 maart.

Verdien €50

KNVB info VR2