Na de slechte wedstrijd van vorige week had ON 2 wat recht te zetten en dit moest gebeuren in een thuiswedstrijd tegen ACV. Afgaande op de ranglijst niet de lastigste tegenstander uit de competitie, maar ON 2 had het zeker niet makkelijk. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong, maar vlak na rust maakte ACV de aansluitingstreffer. ON raakte hier niet van in de war en maakte uiteindelijk de verdiende 3-1.


De meiden van ON 2 waren, na de wedstrijd van vorige week, er op gebrand om een goede wedstrijd op de mat te leggen. In het eerste half uur van de wedstrijd lukte dit zeker en ON had al snel de gewenste voorsprong te pakken. Na dik tien minuten spelen kreeg ON een vrije trap op ruim 40 meter van de goal, waar menigeen aan een voorzet dacht besloot Lieke anders: ze schoot de bal onhoudbaar voor de keepster prachtig in de kruising.

Nog geen vijf minuten later lag de bal alweer in het doel. Joyce wist een goede actie van haarzelf op de linkerflank voort te zetten met een afgemeten voorzet op Klarieke, die de bal alleen nog het laatste tikje richting het doel hoefde te geven: 2-0. Na de doelpunten zakte het spel van ON in en wist het alleen nog maar kleine kansen te creëren. ACV voelde hierdoor dat de wedstrijd nog niet verloren was en wist, mede door een aantal fouten van ON, grote kansen te creëren. Deze kansen waren door goed keeperswerk van Brenda echter niet besteed aan de gevaarlijkste speelster van ACV.


Na rust had ACV al snel de aansluitingstreffer te pakken: een tackle van Marit werd bestraft met een penalty, deze werd beheerst ingeschoten. ON schakelde na de aansluitingstreffer weer een tandje bij en dit resulteerde gelijk in een tweetal grote kansen. Eerst schoot Klarieke net naast na een dieptepass van Nadia. Vervolgens kwam Jet oog in oog met de keepster te staan, maar de keepster was alert en wist deze inzet te keren. De thuisploeg was op zoek naar de derde treffer en deze viel uiteindelijk halverwege de tweede helft. Na een actie van de opgekomen linksback Sabrin belandde de bal in de voeten van Ana, die niet twijfelde en beheerst raak schoot. In het vervolg van de wedstrijd probeerde ACV terug te komen, maar het was echter ON dat het gevaarlijkst was.
Deze overwinning betekende alweer de 13e overwinning op rij en door verlies van de concurrentie is de voorsprong nog verder opgelopen. Volgende week mogen de meiden weer afreizen naar het mooie Friesland voor een uitwedstijd tegen middenmoter MKV ’29.

Verdien €50

KNVB info VR2