De mooie overwinning in de beker moest door de meiden van ON 2 een goed vervolg gegeven worden door Asser Boys te verslaan. Makkelijker gezegd dan gedaan, zo bleek uit het veldspel en het wedstrijdverloop. ON keek al vrij snel tegen een 1-0 achterstand aan en wist deze pas in blessuretijd om te buigen naar een 1-3 voorsprong.

In de eerste helft werd het al vrij snel duidelijk dat ON niet dezelfde scherpte had als in de midweekse bekerwedstrijd. Het baltempo lag laag, de passing was niet zuiver genoeg en de duels werden te slap ingegaan. Toch had ON veel balbezit en wisten de meiden een aantal grote kansen te creëren. Zo kwamen Nadia en Joyce ieder een keer oog in oog te staan met de keepster van Asser Boys, maar beide keren was het de keepster die aan het langste eind trok. Tot de 26e minuut was de thuisploeg nog niet bij Brenda in de buurt geweest, maar toch lag de bal een minuut later in het netje. De scheidsrechter bestrafte een overtreding in het strafschopgebied met een penalty en deze werd onberispelijk ingeschoten: 1-0. Dit betekende dus dat ON op zoek moest gaan naar de gelijkmaker, maar deze kwam er in de eerste helft niet.

Ook in het eerste deel van de tweede helft lukte het ON niet om beter in het spel te komen en hierdoor had ON moeite om een gaatje in de verdediging te vinden. Toch werd de gelijkmaker geforceerd, en wel op prachtige wijze. Uit een afgeslagen corner twijfelde Eva niet en knalde de bal onhoudbaar in de bovenhoek: 1-1.

ON had nog 10 minuten officiële speeltijd om er nog meer uit te halen dan een gelijkspel. Deze tijd was te kort, maar gelukkig bestond er nog zoiets als blessuretijd. In de 93e minuut kreeg Ana net buiten het zestienmetergebied de bal en ook zij twijfelde niet en schoot de bal hard in de kruising: 1-2. Alles wat een oranje zwart hart draagt kon opgelucht ademhalen. Alsof dit nog niet hard genoeg aankwam bij de thuisploeg, kreeg ON een minuut later ook nog een penalty na een overtreding op Joyce. Melanie nam plaats achter de bal en schoof de bal geplaatst in het hoekje.

Ondanks het slechte spel van ON was het een terechte overwinning, maar laat deze wedstrijd maar snel vergeten worden. Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen ACV op het programma.

Verdien €50

KNVB info VR2