Zaterdag 21 februari gaan de speelsters rechtstreeks naar het complex van vv Helpman waar dan ‘gelukkig’ de grasvelden zijn afgekeurd en de auto’s gemakkelijk geparkeerd kunnen worden. ON heeft het vizier op winst gezet na de verloren partij tegen Helpman thuis, en is hopelijk voldoende hersteld van de zware bekerpartij afgelopen woensdagavond.

Om half drie wordt er afgetrapt in deze stadsderby. Het eerste kwartier heeft ON het lastig onder druk van Helpman en hebben de verdediging en Chantal een verlengde warming-up. Na 20 minuten krijgt ON een vrije trap en Sigrid plaatst deze met een knal op de lat. Nu komt ON van eigen doel af en er wordt meer gevoetbald op het middenveld waar nu stevige duel ‘s worden uitgevochten. Na ruim een half uur spelen geeft Anissa een steekbal waar de keepster nog op uitkomt maar Sanne lepelt deze koelbloedig over de doelvrouw heen 0-1! De ijzige waterkou doet vragen om rust voor speelsters en supporters , met nog een kleine 10 minuten te gaan houdt ON de voorsprong en gaat dus rusten met een kop warme thee als beloning.

Na de rust is het na 5 minuten Helpman die tussenstand doet veranderen, na een voorzet komt de spits van Helpman als een duveltje achter Sigrid weg en kopt de 1-1 binnen. In de 56ste is het voor José einde oefening na het zoveelste, harde duel en wordt gewisseld voor de enigste wissel vandaag.. Justine. 2 minuten later volgt een steekbal van Helpman die in de verre hoek wordt ingeschoten en Helpman komt op 2-1. ON recht de schouders en jaagt op de gelijkmaker, die dan valt nadat Anissa wordt gevloerd en Sigrid de penalty neemt en de stand op 2-2 zet! 10 minuten later is het Esther die ON op voorsprong zet, ze ziet tijdig dat de keepster vroeg en ver uit het doel komt.

Inmiddels komt het koude hemelwater uit de lucht vallen en wordt het grimmiger op het veld. De verzorgers moeten regelmatig in het veld om speelsters eerste hulp te verlenen. Er lopen nu speelsters met een tijdelijke tatoeage rond van een halve bal op verschillende ledematen, schaafwonden van slidings en ook luchthappers werden gesignaleerd in het veld, maar de schade blijft beperkt tot 2 uitgevallen speelsters aan beide zijden. Dan in 85ste minuut krijgt ON een corner, Anissa neemt deze en Sigrid tikt hieruit dan de overwinning 2-4 binnen! ON weet de wedstrijd verder goed uit te spelen en nemen de punten mee naar de thuisbasis. In rang staat ONvr3 nu netjes op de derde plaats, met wel een wedstrijd meer, maar toch.. ook voor de 2de periode liggen de meiden nog op koers.

Verdien €50

KNVB info VR3