Op woensdagavond 18 februari vertrokken de meiden van ON 2 met hun paspoorten richting het ‘buitenlandse’ Sneek. Eenmaal aangekomen op het mooie sportcomplex werden de ‘famkes’ van ON naar de juiste box (kleedkamer) begeleid. Vanaf dat moment werd het vizier op de wedstrijd gericht en dit was terug te zien in een scherpe warming-up. Om vijf minuten voor acht werden de laatste formaliteiten afgehandeld en hierna was het tijd voor het eerste fluitsignaal.

 

De ‘famkes’ van ON waren een stuk geconcentreerder dan de thuisploeg, wat duidelijk zichtbaar was in het veldspel: ON was rustiger aan de bal en kwam bijna bij elk duel als winnaar uit de strijd. Helaas werd het vele balbezit niet omgezet in grote kansen. Toch viel er in de eerste helft wat te juichen voor ON. Na 20 minuten spelen kreeg ON op 25 meter van het doel van de thuisploeg een vrije trap. Melanie nam plaats achter de bal en krulde de bal naar de bovenhoek. De bal leek houdbaar, maar de keepster van Sneek (op z’n Fries Snits) kreeg haar hand niet achter de bal en hierdoor belandde de bal in het netje en konden de Groningers juichen.

Vlak na de rust bleek het vizier van de Groningse famkes nog niet op scherp te staan. Een verdwaalde lange bal van Sneek belandde bij de spits, zij twijfelde niet en schoot de bal beheerst in de verre hoek. Het antwoord van ON kwam in de 76e minuut. De pas ingevallen Joyce werd door Sanne op maat bediend en kon hierdoor alleen op de keepster van Snits af. Joyce bleef ijzig kalm en plaatste de bal met binnenkant voet langs de keepster in het doel: 1-2. Het restant van de wedstrijd stond in het teken van het behouden van de voorsprong en er werden dan ook geen grote kansen meer gecreëerd.

Morgen staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, het betreft een uitwedstrijd in Assen tegen Asserboys 1. Voor iedereen die morgen bij deze wedstrijd aanwezig is: OANT MOARN!!

Verdien €50

KNVB info VR2