Hollandscheveld 1 kwam op bezoek voor een oefenwedstrijd: de dames van ON 2 wisten deze wedstrijd relatief eenvoudig in een overwinning om te zetten. Al tijdens de warming-up werd duidelijk dat Hollandscheveld onder de indruk was van de thuisploeg en dit was in de eerste helft ook zichtbaar in het veld.

De eerste 45 minuten van de ontmoeting waren duidelijk voor ON en Hollandscheveld kwam niet verder dan het spelen van de lange bal. ON had besloten om de eerste 10 minuten van de wedstrijd ingezakt te gaan spelen, toch lukte het de uitploeg niet om de bal lang in de ploeg te houden. Door het slordige spel van Hollandscheveld wist Klarieke na 7 minuten spelen de bal op het middenveld te onderscheppen en Joyce diep te sturen middels een diepe bal. Joyce had hierdoor vrije doorgang naar het doel en wist door beheerst afronden ON al vrij snel op voorsprong te zetten. In het half uur dat hierop volgde had ON veel de bal, maar het spel was in de eindfase te slordig om meer te creëren dan een aantal afstandsschoten. Na 40 minuten gespeeld te hebben lukte het ON wel om de door de verdediging van Hollandscheveld heen te breken. Lieke, die Linda ondertussen had vervangen, kon het middenveld in dribbelen om vervolgens Jody alleen voor de keeper te zetten met een diepe bal. Jody faalde niet: ze omspeelde de keeper en kon hierdoor de bal in het lege doel tikken.

Na de pauze kamen de bezoekers beter in hun spel en werd de thuisploeg juist slordiger. Hierdoor ontstond iets dat een beetje leek op een vechtwedstrijd: aan strijd geen gebrek, maar de kansen bleven schaars. Het lukte ON echter toch om nog te scoren. Na 80 minuten wist de keepster van Hollandscheveld het schot van Ana nog te keren, maar hierna wist Jody na twee keer de bal wel in het netje te krijgen. Het antwoord op dit doelpunt van de bezoekers was een mooie aanval die resulteerde in de eerste kans van de wedstrijd, maar het stokte in de afronding door goed keeperswerk van Chantal, hierdoor werd de aanval niet beloond met een doelpunt. Vaak wordt het beste voor het laatste bewaard, en dat was in dit geval zeker zo. Nadia wist door een mooie diepe bal over de verdediging Ana weg te sturen. De keepster van Hollandscheveld kwam uit en dit werd gezien door Ana: ze schoot de bal in één keer prachtig over de keepster heen. Hiermee werd de eindstand op 4-0 bepaald en was de wedstrijd gelopen.

Al met al was dit een verdiende overwinning voor de meiden van ON 2, en kan nu het vizier gericht worden op de bekerwedstrijd in en tegen Sneek aankomende woensdag.

Verdien €50

KNVB info VR2