Een vroege start die hectisch begon... Vanaf 08.00 begon de WhatsApp vol te lopen met berichten over ijzel in de stad Groningen, waarschuwingen, NLAlert, ongelukken, wegafsluitingen op de A7 en A28… Wat nu?

De velden waren goedgekeurd dus wie het vertrouwde en aandurfde ging op pad om hopelijk op tijd aanwezig te zijn en de tegenstanders vanuit Vries waren inmiddels ook onderweg.

Met toch een bijna complete selectie begon dus enige tijd later de warming up voor dames 3. De staf had nu tijd om een oplossing te zoeken voor het niet opkomen dagen van de toegewezen scheidsrechter en vond in Willem de Vries de perfecte vervanger met dank aan Tjeerd voor het lenen van de schoenen en aan Harm voor het pak.

Het zal door alle info gekomen zijn dat de dames toch rommelig aan de hervatting van de competitie begonnen en slordig de bal verspeelden waardoor vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand werd aangekeken. Met een 1-0 voorsprong is VAKO de ploeg die het meest in balbezit is. De eerste echte kans is voor José, nadat Sanne een prima steekbal gaf op Esther. VAKO countert en de verdediging van ON is nog niet helemaal wakker, waardoor er een éen-op-één situatie onstaat met Chantal. 0-2.

ON is nu wel wakker en zoekt nu ook de aanval op, met onder andere een paar goede acties op het middenveld, waarbij Nina zeer gevaarlijk is, en Marit een keer een uitstekende diepte pass op Esther had. Met haar snelheid kon ze haar tegenstander uitspelen, die gefrustreerd raakte en een overtreding maakte waardoor er een klein akkefietje ontstond. ON blijft combineren en een één-tweetje tussen Nina en Sanne resulteert in een kans voor Maud, die de bal langs de keeper in het net schiet, 1-2! Hierbij kwam de tegenstander wel onbesuisd in, waardoor de verzorging even het veld in moest komen.

De wedstrijd word hervat en speelt zich voornamelijk af op het middenveld, met kleine kansjes voor beide partijen. In de 34e minuut volgt een schot van José op goal, op aangeven van Nina, maar die gaat helaas naast. Iris is ondertussen klaar met warmlopen en word gewisseld voor Linda, die nog steeds niet vol uit mag spelen. In de voorhoede zijn Esther en Anissa van kant gewisseld, terwijl José een woordenwisseling heeft met een speler van VAKO. Een paar minuten op deze gebeurtenis klinkt het rustsignaal.

In de rust prikkelt coach Jan Willem de speelsters om nog een tandje bij te zetten en Silver komt erin voor Esther. De tweede helft begint direct een stuk sterker dan de eerste. ON is de ploeg met het meeste balbezit. Nina zit goed bovenop de tegenstander en kan de bal onderscheppen, waarna ze hem op Anissa geeft die kan uithalen, maar de bal gaat naast het doel. Silver laat ook direct haar kwaliteiten zien, ze speelt de tegenstander voorbij waarna ze hem prachtig voorgeeft en Maud de bal intikt, 2-2!!! Of toch niet…… Buitenspel.

Ondertussen word VAKO steeds ruiger en het publiek van de uitploeg is luid aan het schreeuwen en hun nummer 17 ligt regelmatig op de grond, maar ze blijft doorgaan. Strijdersmentaliteit of tijdrekken? ON is de aanvallende ploeg, maar de bal komt niet echt bij de 16 meter. Michelle is een half uur voor tijd er ingekomen voor Anissa. In de 74e minuut weer een aanval van ON en Sanne besluit om vanaf buiten de 16 maar eens op doel te schieten, 2-2!! ON geeft nu echt 100% en alle duellen worden door ons gewonnen. Michelle neemt een corner en Silver komt in, maar kopt net over.
Even later weer een corner van Michelle en deze keer gaat hij er wel in, Maud kopt ON op voorsprong 3-2! De tegenstander word gek en elke bal die ze onderscheppen werken ze weg naar voren. Een paar minuten voor tijd weer een corner voor ON, weer Michelle die hem gaat nemen. Ze laat ook zien waarom, de bal vliegt er in een keer in, 4-2! De wedstrijd duurt niet meer lang, dus ON kan de bal nu rustig rondtikken en de wedstrijd word rustig uit gevoetbald waardoor de punten in Groningen blijven! Een goed begin van de tweede competitiehelft.

 

Verdien €50

KNVB info VR3