Na een aantal oefenwedstrijden stond eindelijk weer de eerste competitiewedstrijd op het programma: het betrof een thuiswedstrijd tegen Hunsingo/Viboa. Afgaande op de uitwedstrijd wisten de meiden van ON dat scherpte vereist was om deze wedstrijd in een overwinning om te zetten. De warming-up oogde scherp en de meiden waren klaar om de krachtmeting aan te gaan. De scheidsrechter blies wegens enig oponthoud 10 minuten later op zijn fluit voor het begin van de wedstrijd.

Wat ON in het eerste kwartier liet zijn zag er scherp en fris uit. De thuisploeg had veel de bal, was sterker en zat er kort op. Toch had ON moeite om vanuit het vele balbezit grote kansen te creëren. De bezoekers deden het in verdedigend opzicht in het eerste kwartier prima en hierdoor kwam ON niet verder dan een aantal ongevaarlijke schoten van afstand. Na 25 minuten kreeg ON na een aanval over rechts een corner. Deze corner werd indraaiend geschoten door Suzanne waardoor een speelster van Hunsingo / Viboa geen andere optie zag dan het maken van hands. De scheidsrechter had dit goed waargenomen en legde de bal dus terecht op de stip. Kirsten nam plaats achter de bal en schoot beheerst haar eerste doelpunt van de competitie binnen. In het restant van de eerste helft ging ON op zoek naar een tweede treffer, maar ON was te slordig in de afronding.

Na de rust ging ON verder waar het gebleven was en dit resulteerde al na twee minuten in een grote kans voor Jody. Kirsten legde de bal keurig achter de verdediging, waardoor Jody één op één kwam te staan met de keepster, maar het lukte Jody niet om de keepster te passeren. Na 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft lukte het ON eindelijk om via een combinatie tussen Nadia en Joyce door de verdediging van de bezoekers heen te breken. Na deze combinatie kwam de bal voor de voeten van Jitske, de spits van ON twijfelde niet en legde de bal beheerst in het netje: 2-0. In de 57e minuut kwam Beli het veld in voor Suzanne, hierdoor schoof Sanne Beerta door naar het middenveld. Tien minuten later vond de tweede wissel plaats: Klarieke verving Joyce.

Met nog tien minuten te spelen lukte ON het eindelijk om de keepster voor de derde keer te passeren. Nadia stuurde Jody door middel van een dieptepass weg, waarna Jody slim wegdraaide en vervolgens de bal voor leeg doel in kon schieten nadat ze de keepster van Hunsingo/Viboa te kijk had gezet door haar een panna te geven. In de 80e minuut passeerde Klarieke haar directe tegenstander en legde de bal af op Kirsten. Kirstand had geen ruimte om uit te halen en legde de bal hierom af op de vrijstaande Nadia, maar Nadia kreeg niet genoeg kracht achter de bal om een gevaarlijk schot te produceren. Hiermee was de wedstrijd gelopen en boekte ON de eerste verdiende overwinning in het jaar 2015.

Opstelling ON:

1. Brenda, 2. Lieke, 3. Sanne Beerta, 4. Melanie Hooghiemstra, 5. Sabrin Koster, 6. Suzanne Nieuman (55’ Beli de Jong), 7. Jitske Janssen, 8. Kirsten Wiersema, 9. Jody Bijl, 10. Nadia Oukake, 11. Joyce Moesker (65’ Klarieke Sebens)

Verdien €50

KNVB info VR2