Dichtbij was de overwinning en wat zou dat mooi geweest zijn. Het verschil tussen de nummer twee en de nummer twaalf van de ranglijst was niet te zien in deze wedstrijd. Lange tijd leek het alsof ON met de volle drie punten zou afreizen naar het Noorden. Het werden er uiteindelijk nul maar wel met de complimenten van RKHVV.

Sweet sixteen is met enige regelmaat van toepassing op ON. Vandaag stond de zestienjarige Chantal Vlaar in het doel. Ze stond als een routinier in het doel en overstemde op sommige momenten zelfs Jorike Olde Loohuis. Dat is als een knappe prestatie en verder keepte ze ook nog een prima partij. Het hele team begon geconcentreerd aan de wedstrijd en kreeg al direct een grote kans. In de achtste minuut ontfutselde Naily Sling de bal van haar directe tegenspeelster en ging recht op de keepster af. Ze liet zich echter te gemakkelijk weer inhalen en de kans was verkeken. Zo langzamerhand ontspon zich een open wedstrijd. Na deze kans kreeg ON nog enkele mogelijkheden maar enige precisie had hier op zijn plaats geweest om er kansen van te maken. RKHVV kreeg twee grote kansen. Eén daarvan eindigde op de paal en de andere in de handen van Chantal Vlaar. ON kreeg haar tweede grote kans vlak voor rust. Bij het doelpunt moest ik even denken aan alle discussies (op TV) over allerlei spelsystemen met name de functie van “ de zes”. De “zes”, Aruni Slagter, werd in de 43ste minuut prima aangespeeld, draaide en gaf in één beweging een dieptepass op “de zeven” Dorien Zeinstra. De keepster kwam uit maar besefte op dat moment dat ze te laat was. Ze kon het subtiele lobje van een meter of achttien alleen nog maar uit haar doel halen. Zo werd niet geheel onverdiend de rust gehaald met een voorsprong.

Een voetbalwet zegt dat je het eerste kwartier in de tweede helft altijd zonder tegendoelpunten moet doorkomen. Een voetbalwet zegt ook dat je het eerste kwartier na rust moet scoren anders wordt een achterstand ombuigen wel erg lastig. Beide teams beseften dit. RKHVV ging op zoek naar de gelijkmaker. Dat betekende dat het spel zich wel veel op de helft van ON afspeelde maar van een overwicht was geen sprake. Sterker nog, de beste kansen waren wederom voor ON. In de 51ste minuut kon een schot van Dorien Zeinstra nog net met de vingertoppen verwerkt worden tot een corner. Naily Sling schoot de bal 7,23 cm langs de verkeerde kant van de paal en Marian Meijer schoot een vrije trap op de lat. Ergens had ON hier toch moeten scoren om de wedstrijd op slot te gooien. Zo bleef het echter een vermakelijk wedstrijd om te zien. De gelijkmaker kwam uiteindelijk dan toch. In de 79ste minuut plofte de bal uit een corner voor de voeten van een RKHVV-ster, 1-1. Enige minuten later werd het nog erger, een zondagsschot vanaf zo’n twintig meter betekende zelfs de 2-1. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld en kregen we de bekende taferelen van tijdrekken. Het hoort bij het spelletje en een goede scheidrechter zoals vandaag heeft daar wel oog voor. Dat RKHVV wel zeer bennauwd was voor de 3-3 bleek uit een curies moment in de 89ste minuut. ON schoot de bal uit om een blessurebehandeling bij RKHVV mogelijk te maken. Normaal wordt zo’n bal dan teruggeven met “eerste bal vrij”, zelfs op het WK! Vandaag niet, de bal werd in hoek van het veld over de zijlijn geramd en vervolgens werd ON vastgezet bij de ingooi. Wat mij betreft was hier de grens van sportiviteit overschreden maar gaf bang RKHVV hiermee ook groot compliment aan ON. Daarmee ben ik ook wel weer trots op de meiden van ON dat zij zich niet verlagen tot dit soort gedrag. De 3-1 viel ook nog… in de 97ste minuut.

 

Koffie: 6,0

Scheidsrechter: 7,5

Verdien €50